Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

‘’Δεν θα φύγουν οι σχολές της ΔΥΠΑ από την Ηλεία – Διαβεβαίωση υπουργού στο Μιχάλη Κατρίνη’’

katrinusmixalisvouli iliakanea

‘’Δεσμεύεται το υπουργείο Εργασίας ότι δεν θα φύγουν οι σχολές της ΔΥΠΑ από την Ηλεία’’

Τη διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μόνιμη μετεγκατάσταση των σχολών της ΔΥΠΑ σε περιοχές εκτός της Ηλείας απέσπασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μετά από την ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή σχετικά με το θέμα που προέκυψε ύστερα από το χαρακτηρισμό των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών ως ακατάλληλων για τη λειτουργία των σχολών.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση, ‘’με την προοδευτική αποκατάσταση της δομικής αρτιότητας του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος της Δ.ΥΠ.Α. στον Πύργο Ηλείας, όπου μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν η ΕΠΑΣ Μαθητείας Πύργου και το ΙΕΚ Πύργου, σκοπό της Υπηρεσίας αποτελεί η εκ νέου στέγαση και λειτουργία των ως άνω εκπαιδευτικών δομών στις ίδιες, αναβαθμισμένες ενεργειακά και λειτουργικά, εγκαταστάσεις’’.

Επίσης, σε σχέση με το δεύτερο θέμα που είχε θέσει ο Ηλείος βουλευτής και αφορούσε την απόφαση της υπηρεσίας για διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων των σπουδαστών στην Πάτρα, η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου αναφέρει ότι η αρχική απόφαση ανακλήθηκε και ότι με έγγραφο της Δ.ΥΠ.Α. προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ζητήθηκε η διάθεση χώρων για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εργαστηριακών μαθημάτων της ΕΠΑΣ Πύργου και του ΙΕΚ Πύργου της Δ.ΥΠ.Α. στο Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου (1ο ΕΠΑΛ Πύργου). Μετά τη σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με την οποία διευκρινίσθηκε ότι η παραχώρηση από τον Δήμο Ήλιδας στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος και μεταγενέστερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει λήξει και η κυριότητα του εν λόγω κτηριακού συγκροτήματος έχει επιστρέψει στον Δήμο Ήλιδας, η ΔΥΠΑ ζήτησε από τον συγκεκριμένο Δήμο να της παραχωρηθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και με εκτιμώμενη διάρκεια παραχώρησης τα τρία έτη, η χρήση του κτηριακού συγκροτήματος που βρίσκεται επί της οδού Ευαγγελιστρίας 140 στην Αμαλιάδα, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτηριακό συγκρότημά της στον Πύργο Ηλείας.

Όπως αναφέρει η απάντηση του υπουργείου, αναμένεται η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας, ενώ θα απαιτηθεί χρόνος διαμόρφωσης του αιτούμενου προς παραχώρηση κτηριακού συγκροτήματος με τον κατάλληλο εργαστηριακό εξοπλισμό των εκπαιδευτικών δομών της Δ.ΥΠ.Α.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Εργασίας ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

«Φάνηκε τελικά ότι θα μπορούσαν να αναζητηθούν από την αρχή λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης των σχολών της ΔΥΠΑ και να μην ληφθούν αποφάσεις που προκάλεσαν αναστάτωση στους σπουδαστές και τους διδάσκοντες. Με δεδομένο μάλιστα ότι τα εργαστήρια στην περίοδο της πανδημίας γίνονταν διαδικτυακά, θα μπορούσε να υιοθετηθεί μια τέτοια λύση, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος εντός της Ηλείας για να συνεχιστεί η δια ζώσης εργαστηριακή εκπαίδευση, κάτι το οποίο δεν επελέγη. Είναι ωστόσο θετική η δέσμευση του υπουργείου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μελλοντικά απομάκρυνση των σχολών της ΔΥΠΑ από την Ηλεία. Ελπίζουμε η δέσμευση αυτή να τηρηθεί».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds