Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διακοπή καπνίσματος με ιατρικό βελονισμό

pkxet42sjy2sl9s

Οι συνέπειες από την ενεργοποίηση των υποδοχέων αυτών στο σώμα σχετίζονται με τις δράσεις της νικοτίνης που είναι οι εξής:

instagram

Διακοπή Καπνίσματος – Οι Συνέπειες από τη Δράση της Νικοτίνης

  • Αυξημένη συχνότητα και ένταση καρδιακής σύσπασης για 20 λεπτά
  • Αυξημένος περισταλτισμός (κινητικότητα εντέρου) και έκκριση γαστρικών οξέων
  • Αύξηση της δραστηριότητας του εγκεφάλου και αίσθημα ενεργοποίησης αυτού (η συγκεκριμένη δράση αντιστρέφεται σε μεγαλύτερες δόσεις οπότε η νικοτίνη έχει κατασταλτική δράση)
  • Έκκριση ντοπαμίνης από προμετωπιαίο φλοιό και επικλινή πυρήνα εγκεφάλου (αίσθημα ανταμοιβής)
  • Έκκριση επινεφρίνης (αδρεναλίνη)

Το πρόβλημα με την ενεργοποίηση των υποδοχέων αυτών μέσω νικοτίνης είναι ότι δεν υπόκεινται στους φυσιολογικούς μηχανισμούς ομοιόστασης. Η νικοτίνη αποδομείται από το ήπαρ με αποτέλεσμα να παραμένει παραπάνω ώρα από όσο πρέπει στους υποδοχείς και να τους «χαλάει». Έτσι, στην αρχή της χρήσης νικοτίνης η δράση της είναι εντονότερη. Ωστόσο, η απευαισθητοποίηση των υποδοχέων έχει σαν αποτέλεσμα την ανάγκη για λήψη της ουσίας σε τεράστιες δόσεις. Με αυτόν τον μηχανισμό ο εγκέφαλος ουσιαστικά θυσιάζει το σώμα καπνίζοντας. Με κάθε εισπνοή όλο το υπόλοιπο σώμα υποφέρει καθώς εισπνέει καυσαέριο και όχι οξυγόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υποξυγόνωση όλων των ιστών του ανθρωπίνου οργανισμού.

Οι επιπτώσεις του Καπνίσματος

Η διακοπή του καπνίσματος όμως πέρα από την επιμήκυνση της ζωής βελτιώνει και την ποιότητά της. Το κάπνισμα προκαλεί:

  • Στυτική δυσλειτουργία, καθώς χαλάει τα αγγεία και επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.
  • Βλάβη στα δόντια και τα ούλα.
  • Αλλοίωση στην εμφάνιση καθώς και στο δέρμα των καπνιστών.

Βελονισμός για διακοπή καπνίσματος

Η διακοπή καπνίσματος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για πολλούς ανθρώπους. Ο εθισμός στη νικοτίνη μπορεί να είναι ένα τρομερό εμπόδιο το οποίο καλείται να ξεπεράσει με ιδιαίτερο κόπο ένας καπνιστής. Ανά τα χρόνια έχουν προταθεί δεκάδες προσεγγίσεις που υπόσχονται τη διακοπή καπνίσματος. Τα δεδομένα, ωστόσο, δεν επαληθεύουν τις υποσχέσεις αυτές.

Ως θεραπευτική διαδικασία, ο ιατρικός βελονισμός έχει αναδειχθεί ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για όσους επιδιώκουν να κόψουν το κάπνισμα. Αυτή η αρχαία κινεζική πρακτική περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται διέγερση και απελευθέρωση ενδορφινών, καθώς και άλλων «φυσικών παυσίπονων».

Στοχεύοντας στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον εθισμό και τη λαχτάρα, ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Η μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων στέρησης αυξάνει την πιθανότητα επιτυχούς διακοπής του καπνίσματος, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Νευρολόγου Δρ. Παζιώνη

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds