Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Αισιόδοξος για θετικά αποτελέσματα μετά την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και τις συζητήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

panagiotopoulos patriarxis2

Την αισιοδοξία του ότι από την επίσκεψη της Ηλειακής Αντιπροσωπείας  στην Κωνσταντινούπολη θα υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση πόρων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εξέφρασε μετά τη σύσκεψη στο γραφείο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος  επισκέφθηκε το κέντρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας με την ιδιότητα του Δημάρχου της παγκοσμίου φήμης Αρχαίας Ολυμπίας και όπως προέκυψε από τις συζητήσεις στις οποίες συμμετείχε και  έλαβαν χώρα στο Φανάρι, δίδεται μια μοναδική ευκαιρία να προταθεί η καθιέρωση του ορεινού όγκου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ως κέντρο του θρησκευτικού- περιβαλλοντολογικού και εκπαιδευτικού τουρισμού από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας με αιχμή την ιστορική Δίβρη και τις εκεί κατασκηνώσεις.

Επίσης, να υποβληθούν προτάσεις για ένταξη σε νέα προγράμματα  που θα έχουν ως προμετωπίδα τους την προστασία του περιβάλλοντος μιας και αυτό είναι σήμερα το μείζον θέμα  λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Όπως έχει επισημάνει  άλλωστε και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος , δεν πρόκειται να βαδίσει στην πεπατημένη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου του μέσω μόνο του αρχαιολογικού χώρου. Απεναντίας θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντική υπόθεση η εξωστρέφεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ως εκ τούτου, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους με την από κοινού συνεργασία Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας , Οικουμενικού Πατριαρχείου και των εταίρων μας στην Ιταλία μέσω του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου.

Να σημειωθεί ότι τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας συνόδευσε στην Κωνσταντινούπολη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σωτήρης Παπαηλίου. Αμφότεροι προσέφεραν δώρα στον Οικουμενικού Πατριάρχη και παρέστησαν στην  Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επίσης οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Παπαηλίου παρακάθισαν στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της Ηλειακής Αντιπροσωπείας ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Επιπλέον, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου τις εκκλησίες Βλαχερνών και Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί καθώς και το Ναό της Αγίας Σοφίας που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και πιο εμβληματικά μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds