Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ – «Τρέχει»  η δημιουργία Μελισσοκομικού Συλλόγου στην Ηλεία … 

IMG f59d7a09e51f8955cc35a60046db688e V

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ

«Τρέχει»  η δημιουργία Μελισσοκομικού Συλλόγου στην Ηλεία … 

* Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι   μπορούν να προσέρχονται  καθημερινά στο διοικητήριο της  Περιφερειακής Ενότητας    

IMG 25e841594b23816a3be772ca64ea4a1b V

« Η δημιουργία μελισσοκομικού συλλόγου στην Ηλεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, στόχος μας είναι η παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας  που θα βρουν την θέση που τους αξίζουν στην αγορά» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος έπειτα από τα εγκαίνια του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.  Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι   μπορούν να προσέρχονται  καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  ώστε να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί.  Στο περίπτερο της Περιφέρειας και στις  συναντήσεις που είχε ο κ Βασιλόπουλος κατά την διάρκεια του τριήμερου  φεστιβάλ  εκείνο το οποίο τονίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου ήταν η ουσιαστική στήριξη των μελισσοκόμων με δράσεις  από το  τομεακό  πρόγραμμα  για όλους όσους  επλήγησαν από πλημμύρες ή πυρκαγιές το 2023.  Στις άμεσες προτεραιότητες είναι οι πληγέντες μελισσοκόμοι θα συμμετέχουν στις δράσεις του Τομεακού Προγράμματος Μελιού με βάση τον αριθμό των κυψελών που ήταν επιλέξιμες πριν από τον χρόνο που προέκυψαν οι καταστροφές και τις δηλώσεις του 2022. Επίσης  διευκολύνεται η αντικατάσταση κυψελών σε περιπτώσεις ζημίας 50% ανά έτος. Το ποσοστό ενίσχυσης της δαπάνης προμήθειας ανά κυψέλη αντικατάστασης ορίζεται στο 80% επί της μέγιστης καθαρής επιλέξιμης αξίας των ειδών, ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων στο εν λόγω πρόγραμμα. Ακόμα  καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες, σε κυψέλες αντικατάστασης και σε μεμονωμένες κινητές βάσεις. Η παρέκκλιση αφορά κυψέλες ξύλινου και πλαστικού τύπου.  Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν θα αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού της δικαιούμενης ενίσχυσης για το έτος 2024, η δήλωση συνολικής ετήσιας γεωργικής παραγωγής, που είναι χαμηλότερη από την προβλεπόμενη των 5.000 €.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds