Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Ήλιδας: Μια ξεχωριστή γιορτή για μαθητές και εκπαιδευτικούς από χώρες της Ευρώπης διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας – Συμμετείχαν ως εταίροι στο ERASMUS+ του 1ου ΓΕΛ

image 32 41

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αποχώρησαν από το Δήμο Ήλιδας όπου φιλοξενούνταν την τελευταία εβδομάδα, οι 12 εκπαιδευτικοί και 10 μαθητές από χώρες της Ευρώπης, που βρέθηκαν στην περιοχή μας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο: «Climate without borders: The key to achieving a clean and healthy environment».

Οι 24 Ευρωπαίοι μαθητές και εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας που είναι ο εταίρος τους, ενώ προέρχονται από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάγκα της Ισπανίας και από σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γερμανίας (πόλη Troisdorf – Sieglar), της Πολωνίας (Gdansk) και της Τουρκίας (Corum).

Λίγες ώρες πριν το ταξίδι της επιστροφής τους, ο Δήμος Ήλιδας -σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας- διοργάνωσαν μια μικρή γιορτή στους χώρους του συνεδριακού κέντρου, όπου τους φιλοξενούμενους υποδέχτηκαν μέλη της Δημοτικής αρχής.

Απόντος του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ο οποίος απουσίαζε για προγραμματισμένες συναντήσεις στην Αθήνα, το καλωσόρισμα από πλευράς Δήμου έκανε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου, ενώ το «παρών» έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Αθανασόπουλος, Κώστας Αναγνωστόπουλος, Ηλίας Ευσταθόπουλος, Κώστας Τσεριώνης και Γιώργος Κράλλης.

Στη συνέχεια οι μαθητές του προγράμματος έλαβαν από τον Διευθυντή κ. Θεόδωρο Λαμπρόπουλο, την υποδιευθύντρια κα Ιωάννα Παπαδάκη και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Λυκείου τις βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ ο Δήμος Ήλιδας προσέφερε στο καθένα ξεχωριστά μία συσκευασία με τοπικά προϊόντα της περιοχής μας, για τα οποία συνέδραμαν αφιλοκερδώς οι επιχειρήσεις «ILISFOOD – Παρασκευόπουλος», «Γης Έργον – Αδαμόπουλος» και τα καταστήματα «Πηγή».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds