Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Δήμος Πηνειού – Αναβάθμιση οδικού δικτύου ΤΚ Λυγίας και ΤΚ Καλυβίων

LYGIA KALYVIA

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η υποβολή πρότασης ένταξης, στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ έτους 2023, ενός νέου έργου του Δήμου Πηνειού με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΚ ΛΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΚ ΚΑΛΥΒΙΩΝ», προϋπολογισμού: 505.000 ευρώ προκειμένου να διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο του έργου.

Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο και την εγκεκριμένη μελέτη που το συνοδεύει, το προτεινόμενο έργο αφορά στην βελτίωση – αναβάθμιση υφιστάμενου οδικού δικτύου της ΤΚ Λυγιάς και ΤΚ Καλυβίων.

Οι προτεινόμενοι οδοί προς βελτίωση και αναβάθμιση είναι τέσσερις και πιο συγκεκριμένα:

– Στην Τ.Κ. Λυγιάς: Τμήμα Α μήκους 450,00μ. , Τμήμα Γ μήκους 700,00μ. και τμήμα Δ μήκους 200,00 μ..

– Στην Τ.Κ. Καλυβίων: Τμήμα οδού μήκους 300,00μ.

Κρίνεται, επίσης, αναγκαίο να αναφερθεί ότι αντικείμενο της μελέτης του προτεινόμενου έργο αποτελεί η αντιμετώπιση των κύριων τεχνικών θεμάτων, όπως:

Η βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων και τεχνικών χαρακτηριστικών των οδών. Η αναβάθμιση και η ανάπλαση της δημοτικής (αστικής) οδού εντός του οικισμού Καλυβίων. Η διαμόρφωση των διασταυρώσεων των κύριων οδών με τους υφιστάμενους κάθετους αγροτικούς δρόμους, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες μετακινήσεων προς τις γειτονικές ιδιοκτησίες, στην ΤΚ Λυγιάς.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις του έργου αποσκοπούν στην άρση της απομόνωσης των πυρόπληκτων περιοχών και στη βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών του οδικού δικτύου (αγροτικού και δημοτικού). Με το έργο θα εξυπηρετηθούν οι κυκλοφοριακές ανάγκες των κατοίκων της Τ.Κ. Λυγιάς και Τ.Κ. Καλυβίων δημιουργώντας πρόσθετη αξία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία. Στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας θα συμβάλλει η αύξηση των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής του όσο και κατά τη φάση λειτουργίας του, εφόσον οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις γύρω περιοχές εκτιμάται ότι θα αυξήσουν το προσωπικό τους.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds