Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Επί τάπητος τα ζητήματα των Ηλείων αγροτών στην συνάντηση Κοροβέση και Αυγενάκη

405921930 234213966214122 648973788072094865 n

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Επί τάπητος τα ζητήματα των Ηλείων αγροτών

Εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, με τον κ. Κοροβέση να θέτει υπόψιν του ΥΠΑΑΤ τα αιτήματα αλλά τους προβληματισμούς των αγροτών της Ηλείας, όπως του τα μετέφεραν σε συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει με τους ίδιους ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον κ. Κοροβέση για την ίδρυση των Αγροτικών Τμημάτων εντός των Επιμελητηρίων, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα και την στήριξη των αγροτών ενώ  αποκάλυψε πως πολύσύντομα αναμένεται η παρουσίαση του σύγχρονου κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος θα τεθεί σε διαβούλευση το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τέλος, σε ό, τι αφορά την οικονομική ενίσχυση λόγω της ακαρπίας στις ελιές, ο κ. Αυγενάκης τόνισε προς τον κ. Κοροβέση  πως η Ελλάδα έχει ετοιμάσει φάκελο τόσο για την ακαρπία στην ελιά όσο και για τον περονόσπορο στα αμπέλι ενώ για το ενδεχόμενο μείωσης ποσότητας παράδοσης στη σταφίδα λόγω μειωμένης παράγωγης, ο υπουργός ανέφερε πως  το αίτημα εξετάζεται  και εφόσον τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις αιτιάσεις περί μειωμένης παραγωγής για λόγους που υπερβαίνουν τον παραγωγό, θα υπάρξει ανάλογη εξέλιξη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Κοροβέσης τόνισε: «Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχαμε  μια ουσιαστική συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Ηλείας αλλά και το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας.  Με ικανοποίηση είδα ότι ο κ. Αυγενάκης είναι ήδη γνώστης  των περισσότερων προβλημάτων και εργάζεται συστηματικά για την επίλυσή τους. Από την πλευρά μου, του υπενθύμισα πως ο πρωτογενής τομέας στον νομό είναι μια από τις κύριες πηγές εσόδων αλλά και απασχόλησης για τους Ηλείους πολίτεςγι΄ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos