Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διονυσία Αυγερινοπούλου:”Πολύ σημαντική στιγμή  για την Αρχαία Ολυμπία, την Ηλεία και την Ελλάδα…”

421126185 593980946227701 855733720920992010 n

Δήλωση Διονυσίας Αυγερινοπούλου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην Αρχαία Ολυμπία 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε μια πολύ σημαντική στιγμή  για την Αρχαία Ολυμπία, την Ηλεία και την Ελλάδα καθώς έγινε το πρώτο βήμα, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας των συναρμόδιων φορέων, για την ίδρυση Σχολής Ολυμπιακών Σπουδών στη χώρα μας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κατά το παρελθόν, δεν ήταν μόνο Ολυμπιακοί Αγώνες αθλητισμού, αλλά και σκέψης και καινοτομίας. Έτσι λοιπόν, αυτή η σχολή θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι προσπάθειες, η καινοτομία και η ιστορία πολλών πανεπιστημίων.

Ο Πρωθυπουργός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στηρίζει το όραμα για την φιλοξενία πανεπιστημιακών προγραμμάτων στην Αρχαία Ολυμπία, την δημιουργία δηλαδή μιας γενικότερης πανεπιστημιακής “ομπρέλας” εδώ, που θα ενώσει πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, γιατί η Αρχαία Ολυμπία ανήκει σε όλους. Παράλληλαμε τη σχολή που θα ιδρυθεί, θα πρέπει να υπάρξει διοικητικός οργανισμός υποστήριξης για την φιλοξενία εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σήμερα αποκτούμε την πρώτη μας βάση. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο είναι και το χωρικό μας πανεπιστήμιο, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, συμφωνούν στην ίδρυση της πρώτης σχολής η οποία θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία. Τα επόμενα βήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Πανεπιστημιακά, δηλαδή μέσα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο και το υπουργείο Παιδείας, αλλά και βήματα που πρέπει να υποστηριχθούν από την κοινωνία των πολιτών, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμμετέχοντες στο Μνημόνιο Συνεργασίας ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους και να στηρίζω κάθε προσπάθειά τους, για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχογια μια βιώσιμη ανάπτυξη παγκόσμια».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds