Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στη Βουλή το θέμα για λήψη μέτρων από πλημμυρικά φαινόμενα στην Ηλεία

nikolakopoulosandreasvouli

Ερώτηση Α. Νικολακόπουλου στη Βουλή για λήψη μέτρων από πλημμυρικά φαινόμενα στην Ηλεία

Την εκπόνηση σχεδίου λήψης μέτρων και προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα στην Ηλεία, έθεσε με ερώτησή του στους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο βουλευτής του Νομού Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Με αφορμή και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την περιοχή της Θεσσαλίας, ο κ. Νικολακόπουλος μέσω της ερώτησής του στους αρμόδιους Υπουργούς, προβάλει την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός αντίστοιχου σχεδίου και για το νομό Ηλείας, που έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές. Όπως υποστηρίζει, οι ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλίας, με απώλειες και σε ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πλημμυρών, υπαγορεύουν την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου δράσης της πολιτείας και της υιοθέτησης νέου μοντέλου μέτρων πρόληψης και προστασίας.

«Το νέο σχέδιο διαχείρισης πλημμυρών για τη Θεσσαλία θα παρέχει κατευθύνσεις για την ανάπτυξη υποδομών προστασίας αλλά και μέτρα για τη διαχείριση κρίσεων, με αναθεώρηση όλων των αντιπλημμυρικών υποδομών, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις για την διαχείριση των υδάτων, με τη σύσταση αύξησης των πλημμυρικών ζωνών των ποταμών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος και συνεχίζει: «Ο Νομός Ηλείας έχει βρεθεί στο παρελθόν αντιμέτωπος με πλημμυρικά φαινόμενα, σαφώς μικρότερης έκτασης και έντασης σε σχέση με αυτό το οποίο συνέβη στη Θεσσαλία, τα οποία έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Ο κίνδυνος εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων στο μέλλον είναι ορατός, καθώς το νομό διέρχονται αρκετά ποτάμια και χείμαρροι και τα καιρικά φαινόμενα αρκετές φορές είναι ακραία, συνεπώς απαιτείται και στην περίπτωση της Ηλείας η εκπόνηση ενός νέου σχεδίου πρόληψης και προστασίας».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos