Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διονύσης Καλαματιανός για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: «Ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και δικαιώματα»

kalamatianosdion

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών ανά τον κόσμο για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και δικαιώματα. Αποτελεί όμως και μια αφορμή για να αξιολογήσουμε με ειλικρίνεια αν πραγματικά έχει επιτευχθεί στον καθημερινό βίο η ισότητα των φύλων.

Δυστυχώς, η έμφυλη βία, η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση, όπως προκύπτει και από τα στατιστικά στοιχεία. Δίχως αμφιβολία, η αντιμετώπισή του, εκτός από τα μέτρα καταστολής, βασίζεται κυρίως στην πρόληψη και στη διαμόρφωση συνείδησης. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν ώστε το φαινόμενο αυτό να καταπολεμηθεί στη ρίζα του και να εξαλειφθεί.

Το βέβαιο είναι πως ο αγώνας για την ισότιμη θέση της γυναίκας είναι μια διαρκής προσπάθεια προκειμένου να εκλείψουν πλήρως οι ανισότητες και οι κοινωνικές αδικίες. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας και κατάλληλες πολιτικές, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ισότητα στην καθημερινότητα της γυναίκας. Μια Πολιτεία που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στον εργασιακό βίο.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds