Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpantounassketo
auto moto news gr logo

Διονύσης Καλαματιανός για το επιπλέον κόστος κατασκευής του Πάτρα-Πύργος: «Χρήματα των φορολογούμενων ξοδεύονται για τις επιλογές της κυβέρνησης»

kalamatianosvouli

Το επιπλέον κόστος της κατασκευής του έργου Πάτρα-Πύργος σχολίασε με ανακοίνωσή του ο Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δυστυχώς, όσα είχαμε προβλέψει για το Πάτρα-Πύργος, επιβεβαιώνονται.

Όπως ενημερωνόμαστε, το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε να δοθούν επιπλέον 105 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στον παραχωρησιούχο. Τα χρήματα αυτά τα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή, είναι χρήματα από τις τσέπες των φορολογούμενων. Περιμένουμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους καταβάλλονται αποζημιώσεις στον παραχωρησιούχο και αυξάνεται περαιτέρω το κόστος του Πάτρα-Πύργος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι η υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου πραγματοποιείται επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να εξασφαλίσει το 2018, κονδύλια ύψους 293 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Το 2013, η τότε συγκυβέρνηση είχε απεντάξει το έργο (μαζί με το Πύργος-Καλο Νερό-Τσακώνα) από το συνολικό έργο του αυτοκινητόδρομου Ολυμπία Οδός.

Το 2019, ο αυτοκινητόδρομος ξεκίνησε να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωνόταν το 2023, δίχως διόδια, όπως προβλεπόταν από τις υπογεγραμμένες συμβάσεις που εκτελούνταν, πριν τις ακυρώσει η κυβέρνηση το 2020. Αυτή η πολιτική επιλογή, είχε ως συνέπεια να μετατεθούν τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής και παράδοσης του έργου πολύ πιο πίσω, επιβαρύνοντάς το με επιπλέον κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (διόδια και αποζημιώσεις σε εργολάβους)».

«Τώρα, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει επιπλέον 105 εκ. ευρώ από το υστέρημά του, ως συνέπεια των επιλογών της κυβέρνησης.

Τα αρνητικά αποτελέσματα που βιώνουμε στην Ηλεία τα τελευταία 6 χρόνια διακυβέρνησης είναι ακυρώσεις, καθυστερήσεις και επιπλέον κόστη σε κρίσιμα έργα υποδομών. Επιτέλους, όλα αυτά, πρέπει να σταματήσουν και να υλοποιηθούν τα αναγκαία αναπτυξιακά έργα, με σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού», καταλήγει ο βουλευτής Ηλείας.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos