Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διονύσης Καλαματιανός: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ανθρωποκεντρικές πολιτικές»

kalamatianosdion

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο ΝΑΤΟ. Στις συναντήσεις και τις συζητήσεις που έγιναν, εξετάστηκαν και αναλύθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως αυτά της οικονομίας και του εμπορίου, της μεταναστευτικής πολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και της ενεργειακής πολιτικής. Επιπλέον, οι συνομιλίες περιλάμβαναν ανταλλαγή απόψεων για την κλιματική κρίση και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ο Διονύσης Καλαματιανός, στη διάρκεια των τοποθετήσεών του, επισήμανε τους 3 βασικούς άξονες που οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει βαρύτητα και να βρει ουσιαστικές λύσεις και απαντήσεις. Ειδικότερα, εστίασε στα ζητήματα της καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών, στην επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. 

Σε δήλωσή του, ο Ηλείος Βουλευτής αναφέρει τα εξής: 

«Η ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών, η προάσπιση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ασφάλειας, πρέπει να αποτελούν βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών που εφαρμόζει. Με βάση αυτά, έθεσα προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχoινά, μια σειρά από προβληματισμούς και ερωτήματα:

  • Σε ποιες δράσεις θα προβεί η Ε.Ε. για να διασφαλίσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κινητικότητα όλων των πολιτών προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή; Υπάρχει η προοπτική ενός ολοκληρωμένου πλαισίου πολιτικών της Ε.Ε. για να βοηθήσει τις πολιτικές των κρατών-μελών που προάγουν τη δημόσια υγεία, το κράτος πρόνοιας και τη δημόσια παιδεία;
  • Πως αξιολογείται από την Ε.Ε., η άνοδος της ακροδεξιάς, που εκτός όλων των άλλων, εκφράζει τον Ευρωσκεπτικισμό, αμφισβητώντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις κοινές αξίες του;
  • Ποιες πολιτικές θα ασκήσει η Ε.Ε., προκειμένου να καταπολεμηθούν οι παράγοντες και οι αιτίες που γιγαντώνουν το μεταναστευτικό, όπως οι πολεμικές συγκρούσεις, η έλλειψη νερού και τροφής και η κλιματική κρίση; Θα αναλάβουν όλες οι χώρες μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί για τις μεταναστευτικές ροές ή θα αφήσουν μόνες τις χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα;

Το ευρωπαϊκό όραμα και η κοινή προοπτική των κρατών-μελών απαιτεί ανθρωποκεντρικές πολιτικές που θα εδράζονται στην αλληλεγγύη και στον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των λαών. Χρειάζονται ενέργειες και πρακτικές που θα συμβάλουν στην ειρήνη, στην ασφάλεια, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ευημερία και στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην οικονομική σύγκλιση, πάντα με τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμό στη γλωσσική πολυμορφία, στην κουλτούρα και στην πολιτιστική κληρονομιά του συνόλου των μελών. Επιζητούμε μια ενωμένη Ευρώπη, που θα καταπολεμά κοινωνικούς αποκλεισμούς και διακρίσεις, μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών. Ο πολυπολιτισμός ενώνει και ενισχύει την Ευρώπη των λαών και των ανθρώπων. Απαιτείται, λοιπόν, εγρήγορση και μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις, αδράνειες και ελλείψεις που παρατηρούνται, για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, προς όφελος των πολιτών.» 

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos