Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Διονύσης Καλαματιανός:«Το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό»

kalamatianosd

Προφανώς,γιατηνκυβέρνησηκαιτονερόείναι εμπόρευμακαι μπορείνα γίνει αντικείμενο συναλλαγής. Δεν διστάζει να παραχωρήσει τηνπροστασία,τηδιαχείρισηκαιτηχρήσητωνυδάτωντηςΘεσσαλίαςσεμια Ανώνυμη Εταιρεία. Μάλιστα, οι κυβερνώντες, με προκλητικότρόπο, ισχυρίζονται πως αυτή η νομοθέτηση δεν είναι διαδικασίαιδιωτικοποίησης! Αν είναι έτσι,τότε γιατί ο Οργανισμός που συστήνουν είναι ΑΕ και δεν ακολουθεί τους κανόνες του Δημοσίου;

Για όλα αυτά καταθέσαμε και πρόταση αντισυνταγματικότητας στη Βουλή,η οποία,όμως, απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίηση της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής,η οποία συνδέεται με την πορεία υλοποίησης του σχεδίου της για την ολοκληρωτική εκχώρηση του νερού σε ιδιώτες. Τι και αν υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ,οι οποίες καθιστούν σαφές πως η διαχείριση των υδάτων αποτελείαποκλειστική υποχρέωση του κράτους, που βρίσκεται στον στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων του;

Πλήρης αδιαφορία και απαξίωσηαυτώντωναποφάσεωναπότηνκυβέρνηση,πουσυνεχίζειπιστήστηγραμμή της ιδιωτικοποίησης δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών. Πρόκειται για μια ακραία αντικοινωνική πολιτική,που θα οδηγήσει σε αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού,στο κόστος της πρωτογενούς παραγωγής και -ασφαλώς- σε αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης.Μια πολιτική που-με αφορμή την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της- αποδεδειγμένα δεν περιλαμβάνει ούτε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικών και πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίες, μεταξύ άλλων, εμπεριέχουν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την προστασία και τη διαχείριση των υδάτων.

Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο κοινωνικό αγαθό, με ισότιμη πρόσβαση για όλες και όλους. Αυτή είναι μια συνθήκη,που μόνο η Πολιτεία και ο δημόσιος έλεγχος μπορεί να την εγγυηθεί. Δυστυχώς η κυβέρνηση κινείται σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα αδιαφορεί για τις κοινωνικές ανάγκες και το συμφέρον των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds