Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Δώδεκα πυρκαγιές τον τελευταίο μήνα στην Ηλεία – Συντονισμός παρεμβάσεων

canadair pyrk iliakanea

Ηλεία: Δώδεκα πυρκαγιές τον τελευταίο μήνα με πρόστιμα ύψους περίπου 30.000 ευρώ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου αλλά και κατά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12 διοικητικά πρόστιμα σε ισάριθμα περιστατικά με φωτιές, και με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 29.778,53 ευρώ. Μάλιστα, τρία από αυτά μετατράπηκαν και σε σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε επίπεδο δήμων της Ηλείας , «πρωταθλήτρια» στις πυρκαγιές Ιουνίου αναδείχθηκε η Αρχαία Ολυμπία με συνολικά 4 συμβάντα, εκ των οποίων τα δυο κατέληξαν σε σύλληψη και πρόστιμο και τα άλλα δυο μόνο σε πρόστιμο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με 3 συμβάντα για τα οποία υπήρξαν ισάριθμα πρόστιμα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο δήμος Πύργου με 2 εκ των οποίων το ένα κατέληξε σε σύλληψη και πρόστιμο και το δεύτερο σε απλό διοικητικό πρόστιμο. Ακολουθούν οι δήμοι Ήλιδας, Πηνειού και Ζαχάρως με ένα  περιστατικό αντίστοιχα,   με τρία διοικητικά πρόστιμα σε ισάριθμες περιπτώσεις. Ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, αφού δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο γεγονός.

5b7b1c42 a287 4c26 a59a a330fa7893cd

Συντονισμός παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Ο συντονισμός και η οδηγίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση συμβάντος πυρκαγιάς ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας ανάμεσα στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους 45 ιδιοκτήτες – οδηγούς μηχανημάτων έργου, που έχουν συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με την Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να διαθέσουν τα οχήματά τους και να συνδράμουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τον συντονισμό της σύσκεψης, είχε η συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέσης, Γιούλη Τράπαλη η οποία τόνισε ρητά πως σε πιθανή έναρξη πυρκαγιάς οι οδηγίες θα δίνονται μόνο από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας ή το γραφείο του, αφού προηγουμένως έχει υπάρξει συνεννόηση με την Πυροσβεστική και από κανέναν άλλον.

Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη, κάθε μηχάνημα να φέρει τα διακριτικά που μοιράστηκαν, κατά την διάρκεια της σύσκεψης στους ιδιοκτήτες – οδηγούς, προκειμένου η Πυροσβεστική Υπηρεσία να γνωρίζει στο σημείο του συμβάντος, ποιοι βρίσκονται στην διάθεσή της, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη συνεχούς και άμεσης ενημέρωσης για το που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο καθένας, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, και όποιος βρίσκεται πιο κοντά στην πυρκαγιά, να μεταβεί άμεσα.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Περικλής Κουλκουβίνης τόνισε πως σε ενδεχόμενη πυρκαγιά, την ευθύνη για τον συντονισμό και την κατάσβεση όλων των δυνάμεων τον έχει η Πυροσβεστική και πρόσθεσε πως έχει προταθεί να υπάρξουν συγκεκριμένα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν εκ των προτέρων υδροφόρες οι οποίες θα βρίσκονται σε αναμονή έτσι ώστε με την έναρξη της πυρκαγιάς, να μπορούν άμεσα να συνδράμουν.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds