
Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ψήφισμα με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
ΨΥΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στην περιοχή των Τέμπη, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τον σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων.
Η τραγωδία αυτή σημάδεψε ανεξίτηλα ολόκληρη την Ελλάδα, βυθίζοντας στο πένθος δεκάδες οικογένειες και συγκλονίζοντας την κοινωνία. Τρία χρόνια μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή και το αίτημα για αλήθεια, δικαιοσύνη και ουσιαστική θωράκιση της ασφάλειας των μεταφορών παραμένει επιτακτικό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου:
• Τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα.
• Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους επιζώντες.
• Ζητά την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν
.• Υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.
• Δηλώνει ότι η επιχειρηματική κοινότητα στέκεται ενωμένη απέναντι σε κάθε μορφή αδιαφορίας που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.
Ως εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας του Πύργου, θεωρούμε χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.Στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών,στεκόμαστε με σεβασμό και υπευθυνότητα.
ΕΚ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ξ
ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








