Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Διεθνές φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Τη Δευτέρα 24/06 στην Βάρδα το Άρμα Θέσπιδος 

image 37 20

Τη Δευτέρα 24/06 στην Βάρδα το Άρμα Θέσπιδος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει τον Εξηνταβελόνη του Κωνσταντίνου Οικονόμου

Τη Δευτέρα 24/06/2024 και ώρα 21:30 στον αύλειο χώρο του Λυκείου Βάρδας ,το Άρμα Θέσπιδος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει τον Εξηνταβελόνη του Κωνσταντίνου Οικονόμου , ένα από τα σημαντικότερα έργα του νεοελληνικού διαφωτισμού.


Το έργο γράφτηκε το 1816 και αποτελεί ελληνική μεταφορά του “Φιλάργυρου” του Μολιέρου που εστιάζει σε κοινωνικά θέματα της εποχής του. Η ιδιωματική του γλώσσα, οι κωμικές καταστάσεις, καθώς και οι αντιπροσωπευτικοί χαρακτήρες της εποχής που εκτυλίσσεται το έργο, του προσδίδουν μια ιδιαίτερη θέση στο νεοελληνικό δραματολόγιο.


“Στη Σμύρνη του 19ου αιώνα, ο Εξηνταβελόνης θεωρείται ο πλουσιότερος και, ταυτόχρονα, ο πιο σκληρός τσιγκούνης της περιοχής. Αν και κατέχει μεγάλη περιουσία, τα παιδιά και οι υπηρέτες του, ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ωστόσο, ο υπηρέτης του, που έχει βασανιστεί από την απάνθρωπη τσιγγουνιά του, αποφασίζει να τον εκδικηθεί. Με την αναπάντεχη συμμαχία του γιου του Εξηνταβελόνη, καταστρώνει ένα σκοτεινό σχέδιο που θα δώσει μια δίκαιη λύση στην ανάλγητη τσιγγουνιά του και θα ανατρέψει τα σχέδια της άγριας φιλαργυρίας του. Στο έργο, ο Εξηνταβελόνης αντιπροσωπεύει την αρχέγονη φιλαργυρία και τον εγωισμό, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ανθρώπους κάθε εποχής. Είναι μια ευφυής σάτιρα που ασκεί ιδιαίτερη κριτική στην κοινωνία της εποχής του, προβάλλοντας την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη. Μέσα από τη γλώσσα του κωμικού θεάτρου, το έργο προτρέπει τους θεατές να αναλογιστούν τις αξίες και τις πρακτικές της κοινωνίας τους, προκειμένου να προχωρήσουν προς ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον.


Οι ηθοποιοί που παίζουν είναι οι:
Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς , Αλίκη Οικονομοπούλου, Βάλια Τζιτζικάκη, Βασίλης Τσόρλαλης.
Οι δε, συντελεστές είναι:
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος Σκηνικά-Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν, Κινησιολογία: Καμίλο Μπεντανκόρ,
Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Στρέπκος, Φωτογράφιση: Βασίλης Ζαβέρδας, Βιντεοσκόπηση: Κωνσταντίνος Λιόπετας, Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης

image 37 20

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds