Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Εκδήλωση θεμελίωσης του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού

image 27 2

Δήμος Πηνειού: Εκδήλωση θεμελίωσης του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο ανεγείρεται στη θέση «Αγά Λιβάδι» στο Βαρθολομιό  για να στεγάσει σε λιγότερο από δύο χρόνια το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Όσοι παρέστησαν την Τρίτη (21/11), στην λιτή εκδήλωση θεμελίωσης, διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το αποτέλεσμα των μεθοδικών και συντονισμένων ενεργειών και των προσωπικών επαφών του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, ενέργειες που καρποφόρησαν προς όφελος της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος ο οποίος αφού ευλόγησε τον ακρογωνιαίο λίθο,  στον σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:

«Κάθε Αρχή Δημόσια ή ιδιωτική έχει συνέχεια. Έτσι λοιπόν τώρα ο Δήμαρχος ο νυν αγωνίστηκε, βγήκε το κονδύλιον, βγήκαν οι άδειες για να δημιουργηθεί, να φτιαχθεί, να ανεγερθεί το Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού.Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για να συνεχίσει. Άμα αρχίσουμε τις διαιρέσεις θα μείνει εδώ όπως έγινε κάποτε ο Πύργος της Βαβέλ».

 Στην συνέχεια στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η εξεύρεση οριστικής λύσης στο επί σειρά ετών πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου  Ηλείας στο Βαρθολομιό βρέθηκε από την πρώτη ημέρα της θητείας μου στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων μου.

Με τη συμβολή της ηγεσίας της ΚτΥπ, την παραγωγική συνεργασία της Περιφέρειας, με μεθοδικότητα και συντονισμένες ενέργειες,  με αγώνες και αρκετές προσωπικές επαφές μου  στην Αθήνα, καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες ικανοποιώντας και τον διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα ένα όνειρο πολλών ετών αποκτά σάρκα και οστά, γίνεται πραγματικότητα! Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ που  εντάχθηκε στο ΠΕΠ στις  31/12/2020 , χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς από την κατασκευαστική εταιρεία «Ιλισσός ΑΤΕ» την πλέον αξιόπιστη του κλάδου.

Οφείλω να ευχαριστήσω για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου, τον φίλο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚτΥΠ ΑΕ Τίμο Κατσίπο, τον επίσης φίλο Διευθύνοντα Σύμβουλο. της ΚτΥΠ Θανάση Γιάνναρη και τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ».

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι βουλευτές κ.κ. Δ. Αυγερινοπούλου (παρέστη η εκπρόσωπός της κ. Αλ. Βύτανου), Μιχ. Κατρίνης και Δ. Καλαματιανός.

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπ. Βασιλείου, οι πρ. δήμαρχοι κ.κ. Χρ. Βρυώνης και Κ. Λούρμπας , αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αν. Ζέρβας, ο επικεφαλής του ΑΤ. Βαρθολομιού ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ . Χρονοπούλου, η πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «Ιλισσός ΑΤΕ» κ.α.

Την εκδήλωση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημ. Βασιλόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds