Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ενοποιούνται Ειρηνοδικεία-Πρωτοδικεία

Πάντως, το θέμα με τον γάμο ομοφύλων δεν θα είναι το μόνο του Υπουργικού. Μια σημαντική μεταρρύθμιση που έχει στα σκαριά ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλωρίδης είναι η μεταρρύθμιση του δικαστικού χάρτη της χώρας.

Εδώ παρατηρείται το εξής παράλογο: τα Ειρηνοδικεία που έχουν το 20% της δικαστικής ύλης δεν δικάζουν ποινικές υποθέσεις που σωρεύονται πλέον κατά 100% στα Πρωτοδικεία. Αποτέλεσμα, οι 1.200 πρωτοδίκες να έχουν «φρακάρει» από τον όγκο των υποθέσεων. Κάπως έτσι, η κυβέρνηση προχωρά στην ενοποίηση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, προκειμένου να μεγαλώσει το poοl των δικαστών που θα δικάζει το σύνολο των υποθέσεων, τόσο τις αστικές, όσο και τις ποινικές.

Πράγμα λογικό, με δεδομένο ότι στα Ειρηνοδικεία υπηρετούν σήμερα 962 δικαστές που δεν ασχολούνταν με ποινικές υποθέσεις, οπότε -επί της αρχής- θα μπορεί να γίνει καλύτερος επιμερισμός και να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds