Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Eπιχειρησιακή συμφωνία της ΠΔΕ με τον ΕΦΕΠΑΕ για τις δράσεις επιχειρηματικής ενίσχυσης του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

yfgyuf

Επιχειρησιακή συμφωνία της ΠΔΕ με τον ΕΦΕΠΑΕ για τις δράσεις επιχειρηματικής ενίσχυσης του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συμφωνίας για το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σήμερα  Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Υπεύθυνης Έργου του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», Μάγδας Πετροπούλου.

Με την νέα επιχειρησιακή συμφωνία, ανανεώνεται η συνεργασία με τον  ΕΦΕΠΑΕ ως Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων, σημαντικών πόρων τα οποία προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και θα κατευθυνθούν στην τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω προσκλήσεων που θα δημοσιευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την οικεία Διαχειριστική Αρχή στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και απέφερε σημαντικά αποτελέσματα, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία σε μία πολύ δυσχερή και απαιτητική περίοδο, θα συνεχιστεί στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, με το φορέα να αναλαμβάνει τη διαχείριση δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων, προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 33 εκατ. ευρώ.

«Παραμένουμε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τόπου μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ήδη την προηγούμενη τετραετία διατέθηκαν συνολικά 190 εκ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που αφορούν σε 7.000 επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας που όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης, αλλά να δημιουργήσουν και νέεςΣυνεχίζουμε με ταχύτητα γιατί στόχος μας  είναι η αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων με το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds