Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ευρωεκλογές: Κατεβαίνει για ευρωβουλευτής ο Γιώργος Καλλιακμάνης

kalliakmanis astynomia

Προτάθηκε για ευρωβουλευτής ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Νωρίτερα, το Newsbomb.gr είχε γράψει ότι ξεκίνησαν τα ραντεβού στη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με τα ονόματα των Πύρρου Δήμα και Γιώργου Αυτιά να «φιγουράρουν» στα σενάρια περί πιθανής υποψηφιότητας.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε για ευρωβουλευτής ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής ΑττικήςΓιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος μετέβη μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε επαφές με κορυφαία στελέχη της παράταξης.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Ο Γεώργιος Καλλιακμάνης υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία από το 1995. Μετά την αποφοίτηση του από την σχολή Αστυφυλάκων, τοποθετήθηκε ως Αστυφύλακας στη διεύθυνση αστυνόμευσης στον Αερολιμένα Αθηνών, στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στο τμήμα ασφαλείας.

Στην αρχή εργάσθηκε στις έρευνες, αποσπάστηκε για τρεις περίπου μήνες στο τμήμα τάξης του Δυτικού Αερολιμένα και κατόπιν μετατέθηκε στο έλεγχο διαβατηρίων όπου και εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή στα διαβατήρια.

Το 1998, εισήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στην σχολή Αρχιφυλάκων, 20ός στα 180 άτομα, και συνέχισε να εργάζεται στον έλεγχο διαβατηρίων του Αερολιμένα μετά την έξοδο του από την σχολή Αρχιφυλάκων.

Ανέλαβε κατόπιν την ίδρυση του πρώτου γραφείου εξέτασης ταξιδιωτικών εγγράφων που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποκτώντας εξειδίκευση στην εξέταση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων. Εξάρθρωσε εκατοντάδες κυκλώματα διακίνησης παρανόμων μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων.

Παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια ανίχνευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, ασφάλειας αεροδρομίων και ασφαλείας πτήσεων, καθώς και αντιμετώπισης αεροπειρατειών από Αμερικάνους, Αυστραλούς, και Καναδούς Αξιωματικούς.

Συνέβαλε αποτελεσματικά στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων. Αυτό επιτεύχθηκε εφόσον εξάρθρωσε κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών υπηκόων Αλβανίας προς τον Καναδά.

Επίσης, εξάρθρωσε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών υπηκόων Σομαλίας μέσω της χώρας μας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυκλώματος εμπορίας ανηλίκων υπηκόων Κίνας για εμπόριο οργάνων σώματος και παιδικής πορνογραφίας.

Το 2003 βραβεύτηκε για την αποτελεσματικότητα του στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ. Επίσης, βραβεύτηκε για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Το 2005 προήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου 7ος στα 500 άτομα και το 2009 προήχθη στον βαθμό του Υπαστυνόμου Β’ μετά την εισαγωγή του στο τμήμα επιμόρφωσης μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων με προαγωγικές εξετάσεις 2ος στα 180 άτομα.

Παράλληλα και από πολύ νωρίς άρχισε και η ενασχόληση του με τα κοινά αφού και εκλέχθηκε αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Το 2010 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και παράλληλα το 2012 εκλέχθηκε στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, έχοντας πλούσια συνδικαλιστική δράση που είχε ως αποτέλεσμα την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών της περιφέρειας του, αλλά και γενικότερα των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Το 2013 εκλέχθηκε στο ΔΣ της νεοσύστατης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΔΣ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης. Σήμερα, κατέχει τον βαθμό του Αστυνόμου Β’ και είναι πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλαμβάνοντας την προεδρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής πραγματοποίησε σημαντικές δράσεις που ενίσχυσαν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, και δημιουργούσαν καινούργιες προϋποθέσεις στη σχέσεις Κοινωνίας και Αστυνομίας.

Το 2015 σε συνεργασία με αστυνομικό που υπηρετεί στο ηλεκτρονικό έγκλημα, έστησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συνέλαβε ημεδαπούς και αλλοδαπούς που διακινούσαν αδέσποτα σκυλιά χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Ο σχηματισμός δικογραφίας και η σύλληψη των ατόμων που διακινούσαν τα ζώα, έγινε η αιτία να σταματήσει η παράνομη αυτή δραστηριότητα που για πολύ καιρό βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Το 2017, ηγήθηκε Πανελλήνιας Παράταξης Αστυνομικών και πήρε μέρος στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος και εκλέχθηκε ο ίδιος στην εκτελεστική γραμματεία, καταλαμβάνοντας και τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά, συνέβαλε αποτελεσματικά με προτάσεις και παρεμβάσεις στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, προωθώντας καινοτομίες που ήταν απαραίτητες προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα με τη δημιουργία Ημερολογίου και με εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα «Θεοχαράκη».

Το 2018 έβαλε την Ένωση του να προβάλλει τον πολιτισμό δημιουργώντας Ημερολόγιο αφιερωμένο σε παραστάσεις Αρχαίου δράματος και κωμωδίας. Το 2019 αφιέρωσε το Ημερολόγιο που δημιούργησε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού» και την Άννα Φόνσου στους Σύγχρονες Έλληνες Ζωγράφους.

O Γιώργος Καλλιακμάνης μέσω εκδηλώσεων που έκανε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, βράβευσε επιφανείς Έλληνες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Πρόεδρος των Ελλήνων λογοτεχνών, δημοσιογράφους που έχουν διαπρέψει στο αστυνομικό ρεπορτάζ αλλά και αστυνομικούς για την συμβολή τους στην πάταξη της εγκληματικότητας, καθώς και για εξαίρετες πράξεις.

Τέλος, βραβεύτηκε δύο φορές από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά του στον πολιτισμό και από τον όμιλο UNESCO Νοτίων Προαστίων για το έργο του και την μεγάλη προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία. Επίσης, η βράβευση από τον ΟΦΚΑΘ για την προσφορά του στον εθελοντισμό και από την ένωση πυροτεχνουργών Ελλάδος. Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί η βράβευση του από τον Ελληνικό σύλλογο διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την προσφορά του στον άνθρωπο την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Πηγή: newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds