Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου

lykwiowllinidonpyrgoy100xronia

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου με το βραβείο «Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με απόφαση της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών, απονέμεται βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών στο Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου, 101 χρόνια από την ίδρυσή του, ως αναγνώριση του έργου του και της προσφοράς του τόσο στον πολιτισμό και στη διατήρηση της παράδοσης και της εθνικής μας κληρονομιάς, όσο και στην εξύψωση της Ελληνίδας.

Η βράβευση θα γίνει κατά την Πανηγυρική Συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28 και Σίνα, Αθήνα). Στο Λύκειο του Πύργου θα απονεμηθεί το βραβείο του αείμνηστου δικηγόρου του Πύργου Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου.

akadimiaathinon

Ο Σάκης Μπιρμπίλης (1912-1983), δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας από το 1934, μαζί με την αδελφή του αείμνηστη Χαρίκλεια Μπιρμπίλη είναι μεγάλοι Δωρητές και Ευεργέτες της πόλης του Πύργου, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Και πλέον και του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, με το βραβείο -του οποίου φέρει το όνομα – θα τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Η βράβευση αποτελεί μια σπουδαία διάκριση για το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου και μια αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του καθώς και της συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά, εθνικά και κοινωνικά γεγονότα του τόπου μας. Αποτελεί και μεγάλη τιμή για την πόλη του Πύργου και τον πνευματικό του κόσμο.

Η πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο και το φίλο του Λυκείου μας κ. Γιώργη Τάκη Δόξα για την ευγενή συνέργειά τους στην επίτευξη της βράβευσης

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds