Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Η Ηλεία ξανά εκτός σχεδιασμού

DIAMANTOPOULOSKOSTAS

του Κώστα Διαμαντόπουλου

Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί ”Νέα Βιομηχανικά Πάρκα”. Πιο συγκεκριμένα, την ίδρυση νέων εγκαταστάσεων, την επέκταση υφιστάμενων και τη μετατροπή άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων σε περιβαλλοντικά βιώσιμα και καινοτόμα πάρκα!

Και η Ηλεία, πού είναι σε όλο αυτό?

Πουθενά!

Πρόσφατα η Υφυπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε την ένταξη 20 βιομηχανικών/επιχειρηματικών πάρκων στο Ταμείο Ανάκαμψης (νέων και υφιστάμενων) συνολικού προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ!

Θυμίζω ότι το Νοέμβριο του 2021 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε το σχέδιο της για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων στην Ηλεία. Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια και πρόοδος δεν έχει υπάρξει.

Ποιο ακριβώς είναι το πλάνο υλοποίησης?

Πώς θα χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα? Ποιος φορέας θα αναλάβει την υλοποίησή του?

Προφανώς η διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις που ασκούν μεταποιητική δραστηριότητα δεν είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας.

Άλλωστε τα σχέδια και οι μελέτες αποκτούν πραγματική αξία όταν δε μένουν στο συρτάρι και υλοποιούνται….

Τα επιχειρηματικά πάρκα, οι οργανωμένοι δηλαδή χώροι υποδοχής επιχειρήσεων, είναι εργαλεία ανταγωνιστικότητας και περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο Κώστας Διαμαντόπουλος είναι Οδοντίατρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds