Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΗΛΕΙΑ … ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΗ ….ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΗΛΕΙΑ – ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΗ ….ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Η νέα δημοτική αρχή Πύργου δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα διακονεί ευλαβικά την εντιμότητα και την διαφάνεια και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμο,λόγω-κατά δήλωση της-της πρότερης…υστέρησης κατά την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής

Παν.Αντωνακόπουλος – ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΗ ….ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΚΑΙΝΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΗ ….ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Τι δείχνουν διαύγεια και καταστατικά των εν λόγω εταιρειών.

antonakopoulos

Η νέα δημοτική αρχή Πύργου δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα διακονεί ευλαβικά την εντιμότητα και την διαφάνεια και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμο,λόγω-κατά δήλωση της-της πρότερης…υστέρησης κατά την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής

Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και αφορούν νομικό πρόσωπο μεγάλου δήμου της Ηλείας, το οποίο έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό και πρέπει εντός Ιουλίου να συνδράμει την περιφέρεια με ίδια συμμετοχή για την έναρξη σημαντικού έργου(έχει καταβάλει το “σημαντικό” ποσόν των 15.000 και το σύνολο του ποσού που υποχρεούται να καταβάλει είναι 393.000 ευρώ!!!).

Διαπιστώνει κανείς ότι ο τρόπος διοίκησης του εν λόγου νομικού προσώπου δεν έχει τον ίδιο “βηματισμό” με  την διαχειριστική πρακτική που ευαγγελίζεται η παρούσα δημοτική αρχή.

Είναι γνωστό κατ αρχήν ότι τα ετήσια έσοδα του ελλιμενισμού συγκεκριμένων σκαφων,κατά την τελευταία δεκαπενταετία τουλάχιστον, ελάχιστες περιόδους άγγιξαν τα διψήφια νούμερα.

Και αυτά μόνο όταν την εν λόγω είσπραξη διεκπεραίωναν άτομα που έμεναν στο Κατάκολο και είχαν ως εκ τούτου τη δυνατότητα  συνεχούς παρουσίας επί 24ωρου βάσης,γεγονός το οποίο τους έδινε τη δυνατότητα ελέγχου των αφίξεων και του απόπλου καθημερινά των εν λόγω σκαφών καθ’ όλο το 24ωρο.

Μάλιστα για την ύπαρξη διαφάνειας είχαν καθιερωθεί συγκεκριμένες φόρμες στις οποίες συμπληρώνονταν οι κωδικοί (όνομα σκάφους-μήκος αυτού–ισχύον τέλος-παροχή υπηρεσιών  πχ παροχή ρεύματος και λειτουργία πλυντηρίων).

Σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του νομικού αυτού προσώπου, του περασμένου μήνα, η υπηρεσία αυτή εδόθη με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία, με αποδοχές 20,000 ευρώ!!!! για να παρέχει αυτήν την υπηρεσία για διάστημα τριών(3) μηνών.

Επιπρόσθετα με άλλη απόφαση , η διοίκηση του εν λόγω νομικού προσώπου έχει δώσει τη μηχανογραφική υποστήριξη του 2024 στην ίδια εταιρεία, στην οποία καταβάλλεται μηνιαίως για την υπηρεσία αυτή το ποσόν των 3.100 ευρώ (δηλ.ετησίως το ποσό των 37.000 ευρώ).

Ταυτόχρονα , με άλλη απόφαση της διοίκησης του ιδίου νομικού προσώπου , δίδεται αμοιβή λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών για το 2024 σε άλλη εταιρεία , στην οποία δίδεται το ποσό των 3.100 ευρώ μηνιαίως ( ήτοι ετησίως το επιπλέον ποσό των 37.200 ευρώ).

Αν εξαιρέσει κάποιος την …γαλαντομία του νομικού προσώπου (που αγγίζει τις 100.000 ευρώ κάθε έτος , άρα το μισό εκατομμύριο την πενταετία), ίσως αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον η όλη υπόθεση, όταν διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε , ότι οι εταιρείες αυτές ανήκουν στην ίδια επιχειρηματική οικογένεια , η οποία εμφανίζει ως διεύθυνσή της στον Πύργο τα γραφεία συγκεκριμένης τοπικής εφημερίδας.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή , εντελώς διαφορετικά μιλούσε για τις απευθείας αναθέσεις πριν τις εκλογές.

Το  επιμύθιο της όλης αυτής μοναδικής διευθέτησης αναγκών δημοσίου νομικού προσώπου είναι ότι οι εν λόγω εταιρείες (ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα),της ιδίας οικογένειας, πυκνά – συχνά καταχωρούν διαφημίσεις τους στην εν λόγω εφημερίδα της ιδίας οικογένειας, οι οποίες τιμολογούνται αδρά με τα αντίστοιχα ποσά να κατατίθενται στο ταμείο της εν λόγω εφημερίδας!!!! 

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds