Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ηλεία -Απόγνωση και η οργή των παραγωγών

AGROTES POREIA

Μειώθηκαν οι συνδεδεμένες 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απογοητευμένοι είναι οι παραγωγοί της Ηλείας, ύστερα από την γνωστοποίηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των τιμών που αφορούν τα συνδεδεμένα καθεστώτα για την καλλιέργεια του 2023.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν φέρνουν τους αγρότες του Νομού για ακόμα μια φορά σε απόγνωση, καθώς η μείωση των στρεμμάτων των καλλιεργειών εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής, όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους αλλά αναγκάζουν τους αγρότες να βάλουν και το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν οι ίδιοι τα «σπασμένα».

Όπως αποδεικνύεται και από τις ανακοινώσεις των τιμών, σε ότι αφορά τα προϊόντα που παράγει ο νομός μας, η βιομηχανική τομάτα για το 2023 έπεσε στα 44,62 ευρώ από τα 80,5 ευρώ το στρέμμα, το καλαμπόκι για το 2023 έπεσε από τα 55 ευρώ στα 39 ευρώ το στρέμμα και τέλος η κορινθιακή σταφίδα «κατρακύλησε» από τα 56,10 ευρώ το 2022 στα 36,93 ευρώ το στρέμμα το 2023, γεγονός που φέρνει σε ακόμα μεγαλύτερο τέλμα το προϊόν.

Σε απόγνωση οι εκπρόσωποι φορέων του πρωτογενή τομέα

Η κατάσταση αυτή αν μη τι άλλο «βυθίζει» στην απόγνωση τους παραγωγούς των παραπάνω προϊόντων και καθιστά την καθημερινότητά τους ακόμα πιο δύσκολη, αφού τα προβλήματα των περασμένων ετών και οι μειωμένες τιμές στις συνδεδεμένες του 2023 δεν τους αφήνουν πολλές ελπίδες παραμονής στα χωράφια. Μάλιστα, εκπρόσωποι φορέων του πρωτογενή τομέα που σχετίζονται με τη συνδεδεμένη, δηλώνουν πως οι «κουτσουρεμένες» τιμές που αντίκρισαν είναι «απαράδεκτες».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds