Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Μια και μοναδική η προκήρυξη των Νέων Αγροτών με 590 εκατ. ευρώ, αλλάζουν πολλά σε πρόβατα και δέντρα

14 43 pin

Οι διαχειριστικές αρχές επέλεξαν να χρησιµοποιήσουν άλλους «σταθµισµένους» δείκτες (βλ. πίνακα) που φέρνουν µεγάλες µειώσεις στις απαιτήσεις στρεµµάτων σε σκληρό σιτάρι, κριθάρι, ακτινίδια, ακρόδρυα, εσπεριδοειδή, ελιά (στα νησιά) και στις απαιτήσεις µονάδων ζωικού κεφαλαίου στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας. Αρκεί να αναφερθεί για παράδειγµα πως ένας νέος προβατοτρόφος στο παρελθόν χρειαζόταν τουλάχιστον 130 θηλυκά αιγοπρόβατα για να είναι επιλέξιµος και πλέον απαιτείται να έχει στην κατοχή του 78. Σηµειώνεται εδώ πως οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να διαιρέσουν τα απαιτούµενα ποσά Τυπικής Απόδοσης µε τους δείκτες του πίνακα για να έχουν µία πρώτη εικόνα για το ποιες είναι οι απαιτήσεις του προγράµµατος ως προς την έκταση ή/και τον αριθµό των ζώων.

Σηµειώνεται πως η Τυπική Απόδοση µετράει για:

Ένταξη: 12.000 ευρώ και στα νησιά 10.000 ευρώ (εκτός Κρήτης, Εύβοιας).

Απόρριψη: Εάν έχει ο υποψήφιος κάνει ΟΣ∆Ε τα έτη 2019 – 2022 που υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και την Εύβοια και τα 10.000 ευρώ στα νησιά πλην Κρήτης και Εύβοιας. Επίσης απορρίπτεται ο υποψήφιος εάν έχει σύζυγο που έχει υποβάλει δήλωση ΟΣ∆Ε το έτος 2024 µε τυπική απόδοση που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ ή τα έτη 2022 ή/και 2023 έχει υποβάλλει δήλωση ΟΣ∆Ε µε τυπική απόδοση που υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα την Κρήτη και την Εύβοια και τα 13.000 ευρώ στα νησιά πλην Κρήτης και Εύβοιας.

Για να κάνει κάποιος αίτηση πρέπει να τηρήσει τους όρους της Τυπικής Απόδοσης κατά το ΟΣ∆Ε του 2024 που θα ανοίξει καλώς εχόντων των πραγµάτων εντός της ερχόµενης Άνοιξης, οπότε οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να ξεκινήσουν να φροντίζουν για τις µεταβιβάσεις και τις µισθώσεις που θα απαιτηθούν. Επίσης, θα πρέπει να εγγραφτούν στο ΜΑΑΕ, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, ως νεοειεσερχόµενοι στο αγροτικό επάγγελµα. Εφόσον έχουν εξωγεωργική εργασία δεν χρειάζεται να την εγκαταλείψουν πριν βγουν οι τελικοί πίνακες δικαιούχων δηλαδή… το 2025.

Πάντως θα πρέπει να αναµένουν οι υποψήφιοι και τον πίνακα µοριοδότησης για να έχουν µία καλύτερη εικόνα για το πώς πρέπει να κινηθούν στο ΟΣ∆Ε. Σε κάθε περίπτωση και µε βάση τα όσα ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ η πρόσκληση θα έχει ύψος 590 εκατ. ευρώ, κάτι που σηµαίνει πως πιθανώς να είναι η πρώτη και η µοναδική πρόσκληση Νέων της τρέχουσας προγραµµατικής περιόδου.

Αναλυτικά ο πίνακας εδώ.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί

14 43 pin

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds