Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ημερίδα «Αφιέρωμα στο έργο του Αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ»

Αφιέρωμα στο έργο του Αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | Aκαδημία Aθηνών

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ερνστ Τσίλλερ το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών (ΠΠΠ), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα  «Αφιέρωμα στο έργο του Αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ», η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου 2024 στην Ακαδημία Αθηνών, με την οργανωτική υποστήριξη των εταιρειών “Synedra Events” και «Δράσεις Έκφρασης». Χορηγός επικοινωνίας της Ημερίδας είναι η Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το portal pelop.gr και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ_ΜΠΕ.

Η Ημερίδα θα εστιάσει στην οικιστική ανάπτυξη της Ελλάδος και το έργο του Τσίλλερ, της μεταμόρφωσης της Αθήνα του 19ου αιώνα σε ευρωπαϊκή πόλη, προσδίδοντάς της την αρχιτεκτονική ταυτότητα και αισθητική που η πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους χρειαζόταν, συνδέοντάς την με το αρχαιοελληνικό παρελθόν. Παράλληλα αναφορά θα γίνει στα έργα που ο Τσίλλερ δημιούργησε σε άλλες πόλεις – πάνω από 500 – όπως η Πάτρα, Σύρος, Ζάκυνθος, αφήνοντας τη σφραγίδα του και διαμορφώνοντας την οικιστική αισθητική τους, εισάγοντας μοναδικές καινοτομίες που αναβάθμισαν το επίπεδο διαβίωσης εντός των κτηρίων αυτών.

Στην Επιστημονική Επιτροπή της Ημερίδας συμμετέχουν οι :

•Μάρω Καρδαμίτση – Αδάμη, Αρχιτέκτονας, Ομότιμη Καθηγήτρια, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

•Ελένη Φεσσά – Εμμανουήλ, Ιστορικός της Αρχιτεκτονικής, Ομότιμη Καθηγήτρια, Ε.Κ.Π.Α.

•Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Τέλος, το αρχιτεκτονικό του έργο, που εκτείνεται χρονικά στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, χαρακτηρίζεται από δημιουργική πνοή και από αίσθηση καλλιτεχνικής ελευθερίας, στην οποία θα εστιάσει η Ημερίδα, προσδίδοντας μια αρχιτεκτονική και πολιτισμική έμπνευση στη σύγχρονη εποχή.

Αφιέρωμα στο έργο του Αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds