Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΗΝ – Ελλάδα – Ευροεκλογές – Τάσεις και… επόμενη μέρα

wisper psithiroi fimes

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τις τελευταίες μέρες θα οξυνθεί η σύγκρουση μεταξύ των μικρών αριστερών κομμάτων αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλοι διεκδικούν μερίδιο στην ίδια πίττα. Εσχάτως έχει προκαλέσει έκπληξη η δυναμική του ΜέΡΑ25 με ηγέτη τον Γιάνη Βαρουφάκη και υποστηρικτές από τους λαφαζανικούς. Εντύπωση προκαλεί η αδυναμία και καχεξία της Νέας Αριστεράς, ενώ ασαφή είναι τα συμπεράσματα για την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.Στη μεγάλη εικόνα, η Νέα Δημοκρατία αναμετράται με τον εαυτό της με κίνδυνο να βγει δεύτερη, ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη είναι ένα εντελώς διαφορετικό κόμμα, το οποίο θα μετρηθεί πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές και έχει αξία να δοθεί έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη εφόσον δεν καταφέρει να βγει από τον “βάλτο” τότε θα αντιμετωπίσει σημαντικά ερωτήματα και ενδεχομένως θέμα ηγεσίας.

Για τα μικρότερα κόμματα στην Αριστερά, ήτοι το ΜέΡα25 και τη Νέα Αριστερά η είσοδος στην Ευρωβουλή θα αποτελέσει βήμα συσπείρωσης ή η αποτυχία καταλύτη διάλυσης. Κόμματα όπως το Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη και άλλα μικρά της οικολογικής Αριστεράς θα αναζητήσουν συνεργασίες μετεκλογικά και με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. Σε ηγετικό επίπεδο η εγγύτητά τους είναι με τη Νέα Αριστερά, αλλά στη βάση έχουν συνάφειες και το ΜέΡΑ25.

Στην Ακροδεξιά, η Νίκη φαίνεται να μπαίνει στην Ευρωβουλή, εξέλιξη που θα μπορούσε να την αναγάγει σε πόλο συσπείρωσης του χώρου, δυναμική που εφόσον διατηρηθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές θα μπορούσε να στοιχήσει στη Νέα Δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος του συγκεκριμένου σχηματισμού αποδίδεται αφενός στην γενικότερη άνοδο της ακροδεξιάς και ακολούθως στη διάλυση άλλων ακροδεξιών σχηματισμών, μέρος των οποίων καρπώνεται.

Για τη Νέα Δημοκρατία ενδεχόμενη υποχώρηση κάτω από τον πήχη του 33% θα τροφοδοτήσει ακαριαία συζητήσεις ανασχηματισμού και στροφής του κόμματος.

Διεθνώς, η αποδυνάμωση της κυβέρνησης θα προκαλέσει ανησυχία για επιβράδυνση και ανάσχεση της μεταρρυθμιστικής δυναμικής, καθώς και αύξηση του πολιτικού ρίσκου στο εσωτερικό. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ατζέντα που θα επιλέξει να προωθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη ημέρα κι αν θα αλλάξει τρόπο αποτίμησης του πολιτικού κόστους και της δυνατότητας του υφιστάμενου πολιτικού κεφαλαίου του να διαχειριστεί νέα κόστη.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds