Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ισραήλ: Ο Αρχηγός του στρατού ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία προστασίας των πολιτών από την επίθεση του Οκτωβρίου

Israel Holocaust Remembrance

Ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού , Χέρζι Χάλεβι,  στην τελετή για τον εορτασμό των «Πολέμων του Ισραήλ»  αναγνώρισε ότι ο ίδιος, ως διοικητής του στρατού«φέρει την ευθύνη για την αποτυχία του ισραηλινού στρατού στην αποστολή του να προστατεύει τους πολίτες στις 7 Οκτωβρίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Halevy πρόσθεσε, “Ως διοικητής των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου, φέρω την ευθύνη για την αποτυχία του στρατού στην αποστολή του να προστατεύσει τους πολίτες του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και αισθάνομαι το βάρος του στους ώμους μου κάθε μέρα. Στην καρδιά μου, Καταλαβαίνω πλήρως το νόημά του».

Σε μία εντυπωσιακή εξομολόγηση ανέφερε  ότι κάθε μέρα κουβαλάει τη μνήμη των νεκρών και ότι φέρει την ευθύνη  να απαντήσει στις διεισδυτικές ερωτήσεις που κρατούν ξύπνιους τους πολίτες. Σε αυτόν τον πόλεμο, επανέλαβε, είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την αποστολή, παρόλο που συνειδητοποιούμε το κόστος.

Είναι ενδεικτική η αναφορά στον λόγο του: «Είμαι ο διοικητής που έστειλε τους γιους σας Και οι κόρες σας  στη μάχη από την οποία δεν επέστρεψαν και στις τοποθεσίες από τις οποίες αιχμαλωτίστηκαν».

Το γεγονός αυτό έρχεται καθώς επικρατεί ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και του στρατού στο Ισραήλ με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα και την αποτυχία επίλυσης του, ειδικά μετά την επιστροφή των δυνάμεων της Χαμάς σε περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός είχε εισβάλει και ελέγξει πριν από την απόσυρσή τους.

Υπήρξαν αναφορές τις τελευταίες δύο ημέρες για τον ισραηλινό στρατό ότι απαιτούσε από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λάβει στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με τη συνέχιση του πολέμου και το μέλλον της Λωρίδας.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds