Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

K.Υ. Πύργου: Δράσεις προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης των πολιτών – ΤΕΣΤ Παπ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Ν.Μ. Αμαλιάδας

image 40 37

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κ.Υ. Πύργου με το Δίκτυο Μαιών Ν.Μ. Αμαλιάδας, την Τρίτη 28/05/24 διενεργήθηκε  προσυμπτωματικός έλεγχος με λήψη τεστ-Παπ κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Οι επόμενες επισκέψεις για τον μήνα Ιούνιο θα γίνουν στις 11/06 και 25/06. Μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες και ραντεβού στην Κ.Αθηνά Αρβανιτάκη (Επισκέπτρια Υγείας)καθώς και στο προσωπικό της Γραμματείας του Κ.Υγείας ,είτε τηλεφωνικά στο  26210-31171.

Eπίσης,  μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για γυναικολόγο στο τηλ. 26210-31171  για  γυναικολογική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμάκων και έκδοση παραπεμπτικών για τον προληπτικό έλεγχο .

Σημαντική είναι και η διασύνδεση με  την 1η ΤΟΜΥ Πύργου, η οποία είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε συνεργασία με το Κ.Υ.Πύργου και το Δίκτυο Μαιών σε δράσεις προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης των πολιτών.

Οι μαίες του Δικτύου Ν.Μ.Αμαλιάδας με την τακτική παρουσία τους στο Κ.Υ.Πύργου από το 2016 έως και σήμερα έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε πάνω από χίλιες γυναίκες της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας σημαντικά στην σωτήρια για πολλές περιπτώσεις προστασία της υγείας τους.

To Δίκτυο Μαιών  Ν.Μ.Αμαλιάδας ανήκει στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν.Ηλείας, που ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2016 με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έκτοτε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες γυναίκες του νομού μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις  λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Ν.Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

Επίσης πραγματοποιούνται  δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού,  προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές  συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας  και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

draseis prolipsis ku pirg 2

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds