Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto
auto moto news gr logo

Καιρός: Πώς θα είναι το τριήμερο

kairos agrotika

Πότε αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας και πού θα χτυπήσει η ζέστη

Καιρός: Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος, πώς θα είναι το τριήμερο – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για ξαφνικές μεταβολές

Πότε αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας και πού θα χτυπήσει η ζέστη

Με ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες συνεχίζεται ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, με τη θερμοκρασία να αγγίζει σήμερα Παρασκευή (6/6) ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να κυλήσει με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια της χώρας.Unmute

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σταθερά υψηλή τις επόμενες ημέρες, ξεπερνώντας κατά τόπους τους 35°C. Στα ηπειρωτικά, οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 34-36°C, ενώ στα νησιά θα κυμανθούν μεταξύ 31 και 33 βαθμών.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά στο Αιγαίο και τα 6 μποφόρ.

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου

Πνεύματος – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

05:27

Μπόρες και καταιγίδες το απόγευμα

Αν και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται τοπική αστάθεια στα ηπειρωτικά. Κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Στερεάς, ενδέχεται να εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως μια πιο ψυχρή αέρια μάζα στην ανώτερη τροπόσφαιρα ενδέχεται να προκαλέσει επικίνδινες καταιγίδες σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Ο καιρός ανά περιοχή 

Αττική: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη στα ανατολικά του νομού να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, οπότε και ενδέχεται να σημειωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Μακεδονία και Θράκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τα παραθαλάσσια η θερμοκρασία θα είναι κατά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος: Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σχηματιστούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς, με τη μέγιστη στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία: Αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη: Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα: Η μέρα θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, με ελάχιστες τιμές γύρω στους 21 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

  • Αύριο Σάββατο 7 Ιουνίου: Γενικά αίθριος καιρός με απογευματινή αστάθεια σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, κατά 4-6°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
  • Κυριακή 8 Ιουνίου (Πεντηκοστή): Συνεχίζεται ο αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.
  • Δευτέρα 9 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος): Η ζέστη κορυφώνεται, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο ακόμα. Αναμένονται μέγιστες έως και 37°C τοπικά, ιδιαίτερα στη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

pelop

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

ΟΔΕΙΑΡχν

This will close in 20 seconds