Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Κλειδώνει η αύξηση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους 

diodia ilia

Πλήρως επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του ypodomes.com για την αύξηση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας το 2023. Όπως είχαμε γράψει, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση των πολιτών το 2023, άρα μια χρονιά χωρίς αύξηση, ενώ από την 1η Ιανουαρίου η αύξηση θα κυμαίνεται μεταξύ 6-8%, και σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στο 7,6%. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση που δόθηκε από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ πριν από λίγο, σημειώνονται τα παρακάτω:

“Όσον αφορά στο κόμιστρο των διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ήταν η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών για το 2023.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, κατάφερε τελικά να επιτύχει την αναστολή της αύξησης του κομίστρου για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, το δημόσιο δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αποζημίωση προς παραχωρησιουχους πλην αυτών για τη διευκόλυνση των εκλογικών διαδικασιών και των μέτρων που ελήφθησαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Daniel”.

Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από συστηματικές προσπάθειες, η νόμιμη αύξηση του κομίστρου των διοδίων το 2024 θα είναι σαφώς κατώτερη του 12%, όπως αυτή προβλεπόταν για το 2023”.

Αυτή η μονοψήφια αύξηση είναι περίπου αθροιστικά για το 2023 και το 2024 περίπου 6% χαμηλότερη από τις αρχικές διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων που έκαναν ένα βήμα πίσω για να βρεθεί η χρυσή τομή. Τα ακριβή ποσά των αυξήσεων αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com να γίνουν γνωστά ως είθισται από αναρτήσεις στον τύπο που θα πραγματοποιήσουν οι παραχωρησιούχοι τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ypodomes

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos