Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Αναβάθμιση των παιδικών χαρών στους δήμους της Ηλείας από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

paidikixara

Πρόγραμμα διαμόρφωσης των παιδικών χαρών στους 7 δήμους της Ηλείας δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών)».

Όπως αναφέρει η απόφαση της πρόσκλησης που υπογράφει ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση οργάνων, δαπέδων και λοιπού εξοπλισμού για να δημιουργηθούν παιδικές χαρές τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και Άτομα με Αναπηρία.

Δικαιούχοι είναι και οι επτά δήμοι στην Ηλεία και συνολικά 19 σε όλη την Περιφέρεια. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, δηλαδή η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 1,99 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει και η πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας,  «είναι μια δράση προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει ακόμα πιο φιλική για τα ΑμεΑ, ενώ παράλληλα θα αναδειχτεί περαιτέρω ο κοινωνικός της χαρακτήρας.

«Η δημιουργία και ο εκσυγχρονισμός παιδικών χαρών με πρόσβαση σε όλους, αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή δομικό στοιχείο της δημιουργίας μίας κοινωνίας πιο δίκαιης, πιο όμορφης και πιο ανοικτής. Η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων με στόχο τη βελτίωση των υποδομών ώστε να γίνει ο τόπος μας πιο σύγχρονος και πιο φιλικός σε όλους», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds