Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Κοινή ερώτηση για τα δάνεια των πυροπλήκτων

avgerinopoulou vouli (2)

-Να εξεταστεί η δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης ζητούν από το ΥΠΟΙΚ οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Κοινή ερώτηση για τα δάνεια των πυροπλήκτων

Ενημέρωση για τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει στους πυρόπληκτους δανειολήπτες της Ηλείας και της Μεσσηνίας το δικαίωμα να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, ζητούν με κοινή τους ερώτηση οι βουλευτές Μεσσηνίας και Ηλείας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Όπως επισημαίνουν στο κείμενο της ερώτησής τους, παραθέτοντας όλο το ιστορικό της χορήγησης αυτών των δανείων μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 από την τότε κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας, η οικονομική κρίση που ακολούθησε στην Ελλάδα, δεν επέτρεψε στους πυρόπληκτους δανειολήπτες να ανταποκριθούν στην έγκαιρη αποπληρωμή τους.

Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα σήμερα οι πυρόπληκτοι δανειολήπτες των δύο νομών να μην μπορούν να ρυθμίσουν τις δανειακές οφειλές τους, αλλά να επέρχεται συνήθως η κατάπτωση των κρατικών εγγυήσεων και οι οφειλές να μεταφέρονται στην Εφορία, δημιουργώντας ζητήματα φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας στους πυρόπληκτους οφειλέτες, παρά τις σωστές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τη δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις αυτών των οφειλών.

Παράλληλα, οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι η μαζική κατάπτωση των εγγυήσεων του Δημοσίου έχει αυξήσει τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις του κράτους, αφού οι συσσωρευμένες απαιτήσεις των τραπεζών έναντι του Δημοσίου για  «κόκκινα» δάνεια με κρατική εγγύηση, πλησιάζουν το 1 δισ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει τη δυνατότητα θέσπισης μιας ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που θα περιορίζει τις μαζικές καταπτώσεις των κρατικών εγγυήσεων στα δάνεια των πυροπλήκτων της Ηλείας, της Μεσσηνίας και άλλων περιοχών που είχαν πληγεί (Αρκαδία, Αχαΐα, Λακωνία κλπ), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να τα ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους και να αποφύγουν τη μετατροπή τους σε οφειλές προς την Εφορία.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds