Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Λεχαινά – 3η Ημιτελική Φάση «Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων»

Screenshot 2024 02 20 195123

3η Ημιτελική Φάση «Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων»

Την Παρασκευή 16/02/2024, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε η 3η ημιτελική φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ηλείας, στο στάδιο Λεχαινών με συμμετοχή σχολείων του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία ΔΣ Ανδραβίδας, 1ο και 2ο Λεχαινών, ΔΣ Μανολάδας, ΔΣ Νέας Μανολάδας, ΔΣ Κάτω Παναγιάς – Κυλλήνης, ΔΣ Νεοχωρίου, ΔΣ Μυρσίνης, ΔΣ Κάστρου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα μεταξύ μαθητών/τριών, αναδεικνύοντας τα αθλητικά και ολυμπιακά ιδεώδη. Μέσω της βιωματικής μάθησης θα κατανοήσουν σε βάθος το νόημα των Ολυμπιακών αγώνων, όπως το είχαν οραματιστεί οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι προετοιμάζονταν στα Γυμνάσια (γυμναστήρια) για να συμμετάσχουν ως εκπρόσωποι της πόλης – κράτους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της εποχής, τους Πανελλήνιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δόξα και η τιμή του Ολυμπιονίκη τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή και οι τιμές που απολάμβανε από την πόλη του ήταν μεγάλες.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 09:30 π.μ. και τελείωσαν στις 11:30 π.μ. Οι μαθητές που είχαν επιλεγεί από τα σχολεία τους στην προκριματική φάση, αγωνίστηκαν στα 800μ, 60μ, άλμα σε μήκος (χωρίς φορά), ρίψη ελαστικής σφαίρας (2 κιλών) και ακοντίου (Vortex).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος

ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩ

800μ.

3.06

ΔΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

2ος

ΣΕΜΕ ΤΖΟΒΑΝΙΛΙΟ

3.10

ΔΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

3ος

ΚΟΤΣΙΦΑΣ

3.11

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

1ος

ΣΤΙΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

60μ

867

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

1ος

ΧΡΙΣΤΟΒ ΣΑΣΟ

867

ΔΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

2ος

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

919

ΔΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

3ος

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

g62

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

3ος

ΖΑΠΙ ΝΤΑΝΙΕΛ

962

ΔΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΚΟΝΤΙΟ (VORTEX)

1ος

ΝΟΔΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

36.50μ.

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

2ος

ΤΟΥΣΙΣΟΓΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

31μ.

ΔΣ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

3ος

ΨΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

30μ

ΔΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ (2 κιλών)

1ος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

7.40μ.

ΔΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

2ος

ΒΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

6.33μ.

ΔΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

3ος

ΦΙΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ

5.40μ.

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΑ)

1ος

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

2.02μ.

ΔΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

2ος

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

1.86μ.

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

3ος

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.

1.85μ.

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

800μ.

ΚΑΤΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

3.24

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΕΛΠΙΔΑ

3.59

ΔΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

4.02

ΔΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

60μ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΑΒΕΛΛΑ

950

1Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΚΑΖΙΑΪ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

978

1Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΥΡΙΑ

978

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΣΙΝΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

1017

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΑΚΟΝΤΙΟ (VORTEX)

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ ΜΑΡΙΑ

21.50μ.

ΔΣ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΤΖΑΒΑΝΗ ΑΡΕΤΗ

20.50μ.

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΚΟΥΡΓΙΑΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

20μ.

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ (2 κιλών)

ΠΡΕΝΤΣΙ ΕΜΑΝΟΥΕΛΛΑ

7.95μ

ΔΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

ΠΛΕΣΕΑ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ

6.10μ

ΔΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΓΙΑΝΝΕΑ ΜΑΡΙΑ

5.97μ

ΔΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ

ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΑ)

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

2.07μ.

ΔΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΓΚΟΥΝΤΖΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

1.97μ.

ΔΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ ΟΛΓΑ

1.84μ.

2Ο ΔΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Ο/Η πρώτος/τη μαθητής/τρια από κάθε αγώνισμα προκρίνονται στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία στις 4 Απριλίου 2024, εκπροσωπώντας τους Δήμους τους, όπως στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές εκπροσωπούσαν τις πόλεις-κράτη τους.

Στους αγώνες παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο Δ/ντής Π/βάθμιας Εκπ/σης Ηλείας Δρ. Καρατζάς Ανδρέας και μίλησε στους μαθητές για το πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Επίσης, στους αγώνες παραβρέθηκε ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/βαθμιας & Β/βάθμιας Εκπ/σης Ηλείας – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας, κ. Ανδρουτσόπουλος Παναγιώτης.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης παραβρέθηκε με διπλό ρόλο θέλοντας να δείξει έμπρακτα την υποστήριξη τέτοιων δράσεων και διετέλεσε και ιατρός αγώνων. Λέντζας Ιωάννης: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να στηρίζουμε προσπάθειες που προάγουν το υγιές αθλητικό πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι» ειδικά όταν αφορά παιδιά, η συνδρομή μας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση. Ως δημοτική αρχή θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σοβαρότητα και συνέπεια».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Παιδείας & Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Κακαλέτρη Γεωργία, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ηλείας δίνει ένα ιδιαίτερο νόημα και μία αξία ανεκτίμητη στον αθλητισμό, γιατί τον συνδέει άμεσα με το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Από την πλευρά μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σχολεία που συμμετείχαν και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που πήραν μέρος. Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αλλά και όλοι στηρίζουμε ο καθένας από την δική του πλευρά τέτοιες προσπάθειες».

Από την πλευρά των σχολικών μονάδων παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι: Ο Δ/ντής του 1ου ΔΣ Λεχαινών κ. Καπώνης Τάσος, ο Δ/ντής του 2ου ΔΣ Λεχαινών κ. Ζιάκας Βαγγέλης, ο Δ/ντής του ΔΣ Νέας Μανολάδας κ. Αλεξόπουλος Οδυσσέας, η Δ/ντρια του ΔΣ Κάτω Παναγιάς – Κυλλήνης κα. Πολιτάκη Έφη. Επίσης με την παρουσία της τίμησε την δράση, η καταξιωμένη και ακούραστη προπονήτρια του ΑΓ Λεχαινών κα. Σωτηρακοπούλου Μαρία.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Κοιλιάφη Μαρία του ΔΣ Ανδραβίδας, Δαμιανού Ανδρέας του 1ου ΔΣ Λεχαινών, Νικητοπούλου Χριστίνα του 2ου ΔΣ Λεχαινών, Παρασκευόπουλος Νίκος ΔΣ Μυρσίνης και ΔΣ Κάστρου, Γιαννούλη Νίκη του ΔΣ Νεοχωρίου και του ΔΣ Κάτω Παναγιάς – Κυλλήνης, Γκρίλλα Μαρία του ΔΣ Παλαιάς Μανολάδας, και Διαμαντόπουλος Κώστα του ΔΣ Νέας Μανολάδας.

Την αγωνόδικο επιτροπή συγκρότησαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής:

Γεωργακόπουλος Ιωάννης (Υπεύθ. ΦΑΣΧΑ),

Στεφανίδης Νικόλαος,

Ασπαραδάκης Εμμανουήλ,

Κατσαρίδης Βασίλης,

Παλαιολόγος Ιωάννης,

Κουτσούνη Χαρά,

Καραμουσαντας Φώτιος,

Τσάμη Αικατερίνη,

Χρυσανθόπουλος Νικόλαος,

Πικέα Χαραλαμπία.

Screenshot 2024 02 20 195123

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds