Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μαθητές από την Ολλανδία στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας

Μαθητές από την Ολλανδία στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας

Με κεντρικό θέμα του προγράμματος Erasmus τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Μύθους και την Εκεχειρία έγινε η επίσκεψη των 25 μαθητών από το Spinoza Lyceum Amsterdam και των Ελλήνων μαθητών από την Αρχαία Ολυμπία και το Πελόπιο. Τους μαθητές υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων, κα Αθηνά Ηλιοπούλου.

Τους μαθητές από το εξωτερικό συνόδευαν οι καθηγητές κ.κ. Rob Hulkenberg, Mark Houtkooper και κα Shereen El Sherbini, ενώ τους μαθητές από την Ελλάδα η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Αλεξία Λιάγκουρα, ο Διευθυντής Λυκείου Πελοπίου κ. Γιώργος Μπίρμπας, ο Υποδιευθυντής κ. Στέλιος Γιαννακέας και ο Καθηγητής κ. Χρήστος Μπελόκας.

Οι μαθητές συζήτησαν με τους αντιδημάρχους έννοιες όπως ο Ολυμπισμός, το Ολυμπιακό ιδεώδες, το ευ αγωνίζεσθαι ενόψει μάλιστα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον επόμενο μήνα και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, συζήτησαν για την θέματα μυθολογίας, αλλά και για την έννοια της εκεχειρίας και κατά πόσο στις μέρες μας εφαρμόζεται παγκοσμίως ως παύση του πυρός και διασφάλιση της ειρήνης.

Στο τέλος, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, τους Αντιδημάρχους και τους καθηγητές τους και αποχώρησαν με την ελπίδα ότι θα συναντηθούν ξανά σύντομα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds