Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Μαζικές κινητοποιήσεις οι ελαιοπαραγωγοί ανά Περιφέρεια στις 7 Δεκεμβρίου για την ακαρπία

agrotes bloka

Εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και ελαιοπαραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας όπως η Λακωνία, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων συμμετέχοντας στη σύσκεψη ενώ αγροτικοί σύλλογοι από άλλες περιοχές με σημαντική παρουσία ελαιοκαλλιέργειας, όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω της απαγόρευσης του απόπλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πλούσια συζήτηση, με τους εκπροσώπους των αγροτών ελαιοπαραγωγών που πήραν το λόγο να μεταφέρουν με γλαφυρά παραδείγματα την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί τους σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της γενικευμένης και εκτεταμένης ακαρπίας που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 90 με 95%, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής και τη χαμηλή τιμή του προϊόντων τους. Προσδιορίστηκε ότι το φετινό πρόβλημα της ακαρπίας έρχεται να προστεθεί σε μειωμένη παραγωγή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τονίστηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βιοπαλαιστών ελαιοπαραγωγών βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να σταλεί ένα πρώτο αγωνιστικό μήνυμα διεκδίκησης την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη με συγκεντρώσεις στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας με βασικό αίτημα την αποζημίωση 200 ευρώ ανά στρέμμα. Παράλληλα προσδιορίστηκε η ανάγκη συντονισμού με συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους για κοινή διεκδίκηση των γενικότερων προβλημάτων που αφορούν την επιβίωση του αγροτικού τομέα.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παναγιώτη Πολίτη. Επίσης παρευρέθηκε ο Κώστας Μπασδέκης περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Θωμάς Καρατράντος δημοτικός σύμβουλος Λοκρών με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

πηγή: agro24.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds