Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Με μεγάλη επιτυχία  η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τους ωκεανούς στο Νταβός –  Συμμετείχαν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, ο JohnKerry, ο PeterThompson, ο RichardBrisious, o JimRowan και η Δρ. Αυγερινοπούλου

GH Davos 2024 2822

Με μεγάλη επιτυχία  η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τους ωκεανούς στο Νταβός 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

  Συμμετείχαν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, ο JohnKerry, ο PeterThompson, ο RichardBrisious, o JimRowan και η Δρ. Αυγερινοπούλου

GH Davos 2024 2835

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, όπως του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό, του Ειδικού Απεσταλμένου του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, JohnKerry (Special PresidentialEnvoy for Climate) και του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς (United Nations Secretary-General’s Special Envoy for the Ocean), PeterThomson, διοργανώθηκε, στο Νταβός της Ελβετίας, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την προστασία των ωκεανών με θέμα «OceanRace High Level – OceanRoundtable». Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της στρογγυλής τραπέζης, που φιλοξενήθηκε από το Greek House Davos στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), είχε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς (Special Envoy for the Ocean) και Συντονίστρια της παγκόσμιας Διάσκεψης «OurOceanConference 2024», σε συνεργασία  με τους OceanRace και τους Friends of OceanAction του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

Η εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης στην Ελβετία αποτέλεσε την ευκαιρία να συζητηθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από δύο κύρια παγκόσμια συνέδρια με αντικείμενο τους ωκεανούς, που θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη, ήτοι τη Διάσκεψη για τους Ωκεανούς στην Αθήνα τον Απρίλιο 2024 και τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, τον Ιούνιο 2025. 

Όλοι οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και οι RichardBrisius, Επικεφαλής του OceanRace, JimRowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, PaulSimpson, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Cornerstone United Holdings Jamaica, BarbaraKaruth-Zelle, COO της Allianz,  οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεση των εταιριών τους για σημαντικές δεσμεύσεις σε σχέση με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, αλλά και οι AlfredoGiron, Επικεφαλής εκ μέρους των Friends of OceanAction του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ο JohanStrid, Διευθυντής του The OceanRace και από κοινού με την Δρ. Αυγερινοπούλου συντονιστής του panel, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για την διοργάνωση του πάνελ, όσο και για την δράση της Ελλάδας για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και για την επερχόμενη 9η OurOceanConference που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 15-17 Απριλίου. 

Παράλληλα, στην διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε η ανάγκη για μια νέα σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και της προστασίας της θάλασσας, με στόχο την αντιμετώπιση της αξίας της βιοποικιλότητας των ωκεανών και των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, την εύρεση μέτρων για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης.  

Στην παρέμβασή της, η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, κ. JohnKerry, για την ανάθεση της παγκόσμιας αυτής διασκέψεως στην Ελλάδα για το 2024, ενώ μίλησε για την ιδιαίτερη βαρύτητα την οποία δίνει ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.  Παράλληλα μίλησε για τη σχέση της προστασίας των ωκεανών με την κλιματική κρίση και τόνισε ότι  η Συνδιάσκεψη OurOcean θα ασχοληθεί με τα θέματα της διασύνδεσης των ωκεανών και το κλίμα, τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (MPAs), τη γαλάζια οικονομία, τη βιώσιμη αλιεία, την ασφάλεια στη θάλασσα και τη θαλάσσια ρύπανση. “Φέτος η Ελλάδα θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ναυτιλία, τον αειφόρο τουρισμό, την πλαστική ρύπανση και την περιοχή της Μεσογείου» ανακοίνωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για συλλογική δράση για την αντιμετώπιση των απειλών που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα του πλανήτη.

Αναβάθμιση της διεθνούς δράσης της Ελλάδας για την προστασία των θαλασσών 

Η απόφαση του Πρωθυπουργού για τον ορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για τους Ωκεανούς (Special Envoy for the Ocean), στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής των Κρατών για ενίσχυση της εξωτερικής τους δράσης σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αναλαμβάνουν οι Special Envoys, όπως ο Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, JohnKerry και ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, PeterThomson, αναβαθμίζει την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον εν λόγω τομέα. Η επιλογή Ειδικών Απεσταλμένων για να χειρισθούν οι κυβερνήσεις σημαντικά θέματα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία τους, αποτελεί μία εξαιρετική απόφαση βαρύνουσας σημασίας.  

Παράλληλα, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Ελληνικής Πολιτείας και του Πρωθυπουργού για ανάληψη εντονότερης δράσης σε τομείς, όπως η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο θαλάσσιο περιβάλλον, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών, η υπεύθυνη διαχείριση των αλιευμάτων και εν γένει θαλάσσιων πόρων, η απορρύπανση των θαλασσών, καθώς και η προώθηση της γαλάζιας οικονομίας.  

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς (Special Envoy for the Ocean), Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, έχει εξειδίκευση σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και των υδάτων, ενώ διαθέτει μακρά εμπειρία στις εθνικές και διεθνείς περιβαλλοντικές και κλιματικές πολιτικές.  Στο πλαίσιο των νέων της αρμοδιοτήτων, έχει αναλάβει και τον συντονισμό της 9ης παγκόσμιας Διάσκεψης «OurOceanConference», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 – 17 Απριλίου 2024. 

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds