Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024

agios nikolaos spata patra

Κατά την εορτήν της Προόδου των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, που τελείται στις 10 Μαΐου, θα γίνουν στο Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα αυτού στα ΣΠΑΤΑ – ΑΧΑΪΑΣ οι κάτωθι θρησκευτικές εκδηλώσεις:

instagram
  1. Στις 9 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.00 το απόγευμα θα γίνη ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήση και θα ομιλήση ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.
  2. Το μεσονύκτιο της ιδίας ημέρας θα τελεσθή νυκτερινή  θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος  του  Παν/του Αρχιμ. Κυρίλλου Χατζηχαραλάμπους.
  3. Την Παρασκευή 10 του μηνός Μαΐου το πρωϊ, θα τελεσθή στην πανηγυρίστρα  Αρχιερατική  πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.  Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθή η   Λιτάνευσις  της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος.
  4. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6,30 θα ψαλή Ιερά Παράκλησις,  της οποίας θα προστή και θα ομιλήση ο  Σεβ. Ποιμανάρχης μας κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

Προσκαλούνται οι Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας και οι χριστιανοί της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, όπως προσέλθουν και συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες, προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου και προσφέρουν χαρά και στοργή με τις προσευχές τους και την παρουσία τους στα προστατευόμενα παιδιά του Αγίου μας και στις μητέρες τους.

( Εκ του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικολάου Σπάτα – Αχαΐας )

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:  Απαγορεύονται τα μουσικά όργανα και συγκροτήματα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds