Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ηλεία: Σύλληψη για την κομπίνα με συνδρομητικές πλατφόρμες!

syndromitikes platformes 680

Ηλεία: Χοντρή μπίζνα με συνδρομητικές πλατφόρμες! – Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία

Εκτός από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τον ρόλο του μεταπωλητή, στην σπείρα εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα άτομα ακόμα τα οποία έχουν επίσης συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στη σύλληψη ενός επιχειρηματία που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πειρατείας συνδρομητικών καναλιών προχώρησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έστησε μια επιχείρηση «αστραπή» στη νότια Ηλεία και φαίνεται πως έβγαλε «λαβράκι».

Ειδικότερα, εκτός από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τον ρόλο του μεταπωλητή, στην σπείρα εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα άτομα ακόμα τα οποία έχουν επίσης συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με δεδομένο μάλιστα, αφενός πως τα κέρδη από τον διαμοιρασμό των του περιεχομένου πλατφορμών συνδρομητικής τηλεόρασης ανερχόταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ και τα οποία έχουν ήδη κατασχεθεί, και αφετέρου ότι το πελατολόγιο της σπείρας άγγιζε σχεδόν τα 2500 άτομα, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες που έχουν απασχολήσει την περιφέρεια.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε έξι πόλεις της περιφέρειας όπου πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της Αστυνομίας σε σπίτια και καταστήματα και έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις.

Μεγάλο κύκλωμα, μεγάλη επιχείρηση

Όλα δείχνουν ότι οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τηλεοπτικής πειρατείας στη χώρα μας των τελευταίων ετών. Μάλιστα αυτή τη φορά υπάρχουν αναφορές ότι οι έρευνες της Αστυνομίας δεν επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτούς που «πουλάνε» πειρατικά υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και σε «πελάτες», δηλαδή σε τελικούς χρήστες που παρακολουθούν πειρατική τηλεόραση και κάνουν παράνομη χρήση συνδρομητικών υπηρεσιών από διάφορες τηλεοπτικές πλατφόρμες. Αντίστοιχη επιχείρηση με αυτή της Ηλείας, πραγματοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι πάνοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν δρόμους και πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια και επιχειρήσεις ενώ έγιναν και πολλές συλλήψεις.

Η επιχείρηση στην Πάτρα

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο εξαρθρώθηκε στην Πάτρα εγκληματική οργάνωση παράνομης παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης με 10 συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο 13.000 ατόμων στην Ελλάδα, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των 25.000.000 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 100.000.000 ευρώ.

patris

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds