Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μεσολόγγι: Υποψήφιο για ευρωπαϊκό βραβείο το Μουσείο Άλατος

mouseio alatos mesologgi taxidi 2 768x512

Σημαντική αναγνώριση για το Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι, είναι η επιλογή του να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς / European Museum of the Year Award (ΕΜΥΑ)», που θα λάβει χώρα στις αρχές Μαΐου στην Πορτογαλία. Υπεύθυνος της διοργάνωσης-θεσμού είναι ο πολιτιστικός οργανισμός European Museum Forum, ο οποίος λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 50 μουσεία από 29 χώρες, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Δέσποινα Κανελλή, διευθύντρια του μουσείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μουσείο, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να μάθει οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας, τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη θρησκεία. Μπορεί, επίσης, να γνωρίσει τα είδη των αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων και της κοκκομετρίας τους. Ακόμη, να εντυπωσιαστεί από τις 14.000 χρήσεις του και να πληροφορηθεί για τις ενεργές και εγκαταλειμμένες αλυκές όλης της χώρας.

Τον τελευταίο χρόνο, οι ξένοι επισκέπτες του Μουσείου Άλατος ξεπέρασαν τους 1.100, από περίπου 40 χώρες του κόσμου. Σιγά-σιγά, το Μουσείο έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό, ενώ οι κριτικές στις πλατφόρμες είναι άριστες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι έχει καταταχθεί ως ο πρώτος προορισμός ανάμεσα σε 20 στη Δυτική Ελλάδα στο Tripadvisor.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds