Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μια ξεχωριστή δράση για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις»

447620166 842792651212266 8228408841969018639 n

Μια ξεχωριστή ημερίδα για τα έμφυλα στερεότυπα και την ενδοοικογενειακή βία από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ήλιδας

Μια ξεχωριστή δράση για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις», υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το Δίκτυο Μαιών Ηλείας, τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Δήμων του Νομού και την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

Η ημερίδα αφορούσε στο σοβαρό ζήτημα που πλήττει τη σύγχρονη κοινωνία, αυτό της βίας στις συντροφικές σχέσεις σε όλες της τις εκφάνσεις, τα έμφυλα στερεότυπα και την ενδοοικογενειακή βία, υπό τον τίτλο: «Η Αγάπη δεν έχει βία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε από το σύνολο των ομιλητών και κυρίως από τους εκπροσώπους του Δήμου Ήλιδας -την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης κ. Αλέξανδρο Γεωργουλή- η ανάγκη τέτοιων προσπαθειών για τη σύγχρονη «μάστιγα» της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, που οδηγούν στις πολλές και αυξημένες γυναικοκτονίες, αλλά και σε φαινόμενο που παραμένουν κλειστά μέσα στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών.

Όπως επισημάνθηκε, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανάλογες δράσεις, που καλύπτονται πλήρως από το εύρος των ενεργειών τις οποίες διοργάνωσαν οι «Παρεμβάσεις», ενώ αυτό που βγήκε ως βασικό συμπέρασμα τόσο κατά την ημερίδα, όσο και κατά τα δύο πρωινά βιωματικά εργαστήρια για επαγγελματίες υγείας, είναι ότι οι συντροφικές σχέσεις δεν μπορεί να οδηγούν σε γυναικοκτονίες και δεν χωρούν οποιαδήποτε μορφή βίας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα των δύο εργαστηρίων, με κεντρικούς ομιλητές: την Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας κα Ευφροσύνη Σπανέα, με θέμα: «Εγώ θέλω να τον χωρίσω στο τέλος πίσω γυρίζω: Απροθυμία, ματαίωση και ελπίδα σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας», τον κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου κ. Θεόδωρο Γιαννόπουλο, με θέμα: «Η εμπειρία αντιμετώπισης περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας» και την ψυχολόγο και υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» Ηλείας κα Παναγιώτα Τσαμπαρδώνη, με θέμα: «Μαθαίνεται η αγάπη: Η συμβολή των σχέσεων φροντίδας στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων με τον εαυτό και με τους άλλους».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos