Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μιασύγχρονη και πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης ξεκινά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”

magnitikos tomografos

Μαγνητική εντερογραφία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”

Μια ακόμα σύγχρονη και πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης ξεκινά να εφαρμόζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”. Πρόκειται για τη μαγνητική εντερογραφία, μέθοδος που εφαρμόζεται στο μηχάνημα του μαγνήτη βάσει διαφορετικού πρωτοκόλλου.

Πάνω σε αυτό, ξεκίνησε σήμερα η εκπαίδευση των ιατρών και χειριστών από τον εκπρόσωπο της εταιρίας παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του Αν. Διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Δημόπουλου. Παρούσα και η Διευθύντρια του τμήματος Ανδριανή Φατούρου.

Το νέο πρωτόκολλο μαγνητικής εντερογραφίας, αποτελεί την εξέταση εκλογής για την απεικόνιση ιδιοπαθών φλεγμονωδών νόσων του εντέρου (ΙΦΝΕ). Χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση φλεγμονωδών παθήσεων του λεπτού εντέρου, όπως στη νόσο του Crohn, στην παρακολούθηση της εξέλιξης της, αξιολογεί την ενεργότητα της νόσου και την παρουσία εξωεντερικών επιπλοκών αυτής καθώς και τη μετεγχειρητική πορεία.

Ειδικά στις φλεγμονώδεις νόσους, οι ενδοσκοπικές μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση του εντέρου, είναι αρκετά δυσχερείς. Η μέθοδος της μαγνητικής εντερογραφιας ειναι πιο εύκολα αποδεκτή απο τον ασθενή, πιο απλή διαδικαστικά και έχει μικρότερη χρονική διάρκεια και επιβάρυνση για τον ασθενή και χρησιμοποιείται με περισσότερη ευχέρεια σε νέους ασθενείς.

Άλλες ενδείξεις είναι ο ειλεός, οι όγκοι λεπτού εντέρου, η αδιευκρίνιστη αιμορραγία λεπτού εντέρου και τα κοιλιακά άλγη σε εγκύους και νεαρά άτομα.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds