Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μιχάλης Κατρίνης: «Η κυβέρνηση έχασε το δρόμο, αντί για τη σωστή πλευρά της ιστορίας έχει βρεθεί στην πλευρά της υποτέλειας»

katrinis foto3

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στον ΣΚΑΪ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Τις τελευταίες ημέρες εκτός από την πρόκληση της νεοεκλεγείσας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία στην ορκωμοσία της αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία» και την εμπρηστική ρητορική της ομιλίας του κ. Ράμα στην Αθήνα, είχαμε και τη συνέντευξη του κ. Ερντογάν, ο οποίος συνέδεσε τον ελληνοτουρκικό διάλογο με τα θέματα κυριαρχίας που εγείρει η Τουρκία .

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, όπως η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ενώ ήδη η Τουρκία με Navtex δεσμεύει παράνομα περιοχή του Αιγαίου και αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε ελληνικά νησιά.

Για όλα αυτά το ΥΠΕΞ και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Η κυβέρνηση από την πλευρά της και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γεραπετρίτη οδεύει στην υπογραφή ενός συνυποσχετικού χωρίς κανείς να γνωρίζει το περιεχόμενό του, όπως άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει τι θα διαπραγματευτεί ο κ.Μητσοτάκης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο ΥΠΕΞ θεωρούν ως επίτευγμα το γεγονός ότι η Τουρκία δεν κάνει παραβιάσεις με το ρυθμό που έκανε, την ώρα που το Κυπριακό είναι στο ράφι και την ώρα που η Τουρκία δεν έχει άρει το casus belli και συνεχίζει να θέτει τα ζητήματα της αναθεωρητικής της ατζέντας.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Ράμα και τη χθεσινή του ομιλία στην Ελλάδα, το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν μπορεί να απαγορεύσει σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει και να μιλήσει στους ομοεθνείς του δεν ευσταθεί. Υπενθυμίζω ότι το έπραξε η Γερμανία όταν απαγόρευσε στον κ. Ερντογάν να μιλήσει στο έδαφος της σε ομοεθνείς του, διαβλέποντας τις σκοπιμότητες μιας τέτοιας ενέργειας.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος με την Τουρκία αλλά αυτή τη στιγμή η επίσκεψη με όλα αυτά που έχουν συμβεί ούτε χρήσιμη είναι ούτε παραγωγική.

Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , πρέπει να καταστήσει απόλυτα επωφελείς για τα εθνικά της συμφέροντα , τη συμμετοχή της σε αυτές τις συμμαχίες.

Όπως θα πρέπει ως χώρα να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι δεν θα αποδεχθούμε παραχωρήσεις και εκπτώσεις σε κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε δυνάμεις που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά .

Η κυβέρνηση αρέσκεται να λέει ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας αλλά δυστυχώς έχει χάσει το δρόμο και στη πραγματικότητα βρίσκεται στην πλευρά της υποτέλειας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds