Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Να τηρούν τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται

SYLLOGOSERGAZOMENONDIMOYPRGOYZAXAROSOLYMPIAS

Με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Βόλου στο οποίο ενεπλάκη συνάδελφος της καθαριότητας θα παρακαλούσαμε όλους και όλες τους / τις εργαζόμενους /ες στην υπηρεσία αυτή να τηρούν τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται. Σε ότι αφορά τυχόν ελλείψεις η παραλείψεις από πλευράς Δήμων ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Η συνάδελφος υπάλληλος του Δήμου Βόλου υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τα πόδια,  όταν εν ώρα υπηρεσίας και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων έπεσε πάνω της καυστικό υγρό που περιείχε ο κάδος τον οποίο επιχείρησε να αδειάσει στο απορριμματοφόρο. 

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα λόγω της εμπειρίας της υπαλλήλου, η οποία αμέσως απομακρύνθηκε, όπως και από το γεγονός ότι την ώρα της εργασίας της φορούσε προβλεπόμενο καπέλο. Τα εγκαύματα θα μπορούσε να ήταν πολύ περισσότερα και σοβαρότερα, ιδίως στο πρόσωπο. Ωστόσο, η πολύτεκνη συνάδελφος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, ενώ σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας θα χρειαστεί και πλαστικές επεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν οι βλάβες που της έχουν προκληθεί.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται, με αφορμή και αυτό το περιστατικό, πώς οι εργαζόμενοι στους Δήμους είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους, δεν γνωρίζουν δυστυχώς αν θα επιστρέψουν από την εργασία τους υγιείς ή ασφαλείς.

Για πολλοστή φορά ζητάμε να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας , κατάλληλος σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός καθώς και πρόσληψη τακτικού προσωπικού. 

Ο Σύλλογος εργαζομένων  καλεί τις Δημοτικές Αρχές, επιτέλους, να εφαρμόσουν τους Νόμους και να τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διαφορετικά, τα Εργατικά Ατυχήματα θα συνεχίσουν, όπως συμβαίνει με αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια, με τον κίνδυνο νέων ανθρώπινων απωλειών να ελλοχεύει. Ας αναλογιστούν επιτέλους όλοι οι υπεύθυνοι ανεξάρτητα τις ιδιότητας του τις  ευθύνες τους. 

                                                       Το ΔΣ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds