Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Nεκτάριος Φαρμάκης: «Δεν ισχύει για κανέναν… η μονιμότητα» – Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”

fafd

Μετά από μια μακρά περίοδο περίσκεψης, αλλά και παρασκηνίου, για τη σύνθεση της νέας περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδας, ο επικεφαλής της Νεκτάριος Φαρμάκης, κάνοντας τις επιλογές προσώπων στους θεσμικούς ρόλους των αντιπεριφερειαρχών, παράλληλα δε και των στενών του συνεργατών, έχει επανεκκινήσει τη μηχανή παραγωγής έργου, με χρονικό ορίζοντα το 2029, οπότε και λήγει η δεύτερη θητεία του.

Από αυτά, που προηγήθηκαν σε επίπεδο προσώπων, όσο κι αν υποτιμούνται πολιτικά από τον ίδιο -δίνοντας βαρύτητα στο κατά πόσο συνολικά η ομάδα του θα καταφέρει να προσφέρει εκείνα τα οποία οι τοπικές κοινωνίες αναμένουν και γι’ αυτό την επιβράβευσαν, πανηγυρικά, στις εκλογές του Οκτωβρίου- πίσω κρύβονται έννοιες και κατά βάση ουσία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, για την καινούργια διοικητική αφετηρία κι ό,τι από δω και πέρα ήθελε προκύψει.

Το μεγάλο άγχος, πάντως, του περιφερειάρχη είναι το πώς η ομάδα του θα δέσει για να επιτύχει στην καινούργια της προσπάθεια.
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης μιλά σήμερα στην «Πελοπόννησο» και απαντά ευθέως στα ερωτήματα… επί παρασκηνίου και προσκηνίου, με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Το πρώτο σημείο της συζήτησης μαζί του είχε να κάνει με την τελική του απόφαση… να μην αφήσει κανέναν από τους έχοντες θέση ευθύνης στην πρώτη θητεία του (2019-2023). Εύλογο το ερώτημα:

– Αυτό, που προκύπτει είναι, το αν δεν μείνατε ικανοποιημένος από το έργο τους στον τομέα που τους είχατε αναθέσει παλιότερα και γι’ αυτό τους αλλάξατε αντικείμενο. Πώς κάποια από τα πρόσωπα, αποφασίσατε να συνεχίσουν σε άλλο πόστο;
Δεν ήταν αυτοσκοπός, το… κανένας στην ίδια θέση αρμοδιότητας. Αποτελεί, όμως, μια θέση αρχής. Οσοι βρίσκονταν, βρίσκονται ή ίσως στο μέλλον βρεθούν σε θέσεις ευθύνης, γνωρίζω ότι όλοι είναι άνθρωποι ικανοί, θέλουν να προσφέρουν, αγαπούν τον τόπο τους και θα προσφέρουν από οποιοδήποτε μετερίζι.
Εγώ και οι συνεργάτες μου πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μοντάρουμε τον νέο σχηματισμό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δεν πρέπει να δίδεται σε κανέναν -και κυρίως στους πολίτες- η εντύπωση της μονιμότητας! Δεν ισχύει για κανέναν… Ούτε για μένα.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο περιφερειάρχης, από την επανεκλογή του και μέχρι την ανακοίνωση του σχήματος που θα διοικήσει, παρακολούθησε όλα όσα λέγονταν και γράφονταν για ονόματα και χαρτοφυλάκια. Αν και δεν αποδέχεται, πλήρως, το ότι υπήρχε έντονο παρασκήνιο, παραδέχεται ότι το… «απόλαυσε και το διασκέδασε, πέρασε πολύ ωραία, καθότι χαριτωμένο», όπως λέει.

– Στο από δω και πέρα δίνετε την εντύπωση ότι, έχοντας πάνω σας το βάρος της λαϊκής ετυμηγορίας, δεν θα διστάσετε να αντικαταστήσετε κάποιους, που τώρα επιλέξατε δίπλα σας, ακόμα κι αν τους πικράνετε. Ισχύει;
Νομίζω ότι δεν θα έρθω αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχω την αίσθηση ότι κάποιος είναι ανεπαρκής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι αυτονόητο ότι αν κάποιος δείξει ανεπάρκεια δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει. Μπορεί να είναι καλός σε κάτι άλλο. Δεν κάνουμε όλοι για όλα. Και δοκιμαζόμαστε… Παρότι είχε τη σιγουριά αυτών που θήτευσαν σε καίρια πόστα, ο Ν. Φαρμάκης δεν δίστασε να επιλέξει και νέους στο «άθλημα» της Αυτοδιοίκησης, με μηδέν χιλιόμετρα στο κοντέρ της Περιφέρειας. Γι αυτό και τον ρωτήσαμε.

– Προς τι το ρίσκο, αφού κύριος σκοπός σας είναι η αποτελεσματικότητα της διοίκησής σας;
Ο κόσμος μάς έδωσε τη δυνατότητα να μεγαλώσει η Ομάδα μας. Ολοι θέλουν να βοηθήσουν και να δώσουν το δικό τους στίγμα. Πολλοί μπορούν, θέλουν να δοκιμαστούν και πρέπει να δοκιμαστούν… όπως φυσικά και θα το κάνουν!

«Μπορεί να χρησιμοποιηθούν κι άλλα στελέχη…»

Στον σχεδιασμό του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ποτέ δεν διαψεύστηκε πως εξαρχής ήταν η αξιοποίηση των εκλεγμένων συμβούλων του σε βάθος 5ετίας, κάτι στο οποίο βοηθάει και η οριοθέτηση, από τον ίδιο, της θητείας τους στις Αντιπεριφέρειες.

– Εχετε κατά νου να τους χρησιμοποιήσετε, κάπου -κάποτε, όλους μέσα στη νέα σας θητεία;
Δεν μπορεί αυτό να είναι αυτοσκοπός, ούτε μπορείς να γνωρίζεις από τώρα. Οταν κάνεις μια διαδρομή πάντα κάνεις πράγματα για να κάνεις αυτή τη διαδρομή καλύτερα. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν κι άλλα στελέχη. Προφανώς πάντα υπάρχει η κόπωση ή οι ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλουν… ιδιαίτερες κινήσεις! Εδώ είμαστε για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, από την προηγούμενη φορά, κάθε μέρα που περνάει!

Μέτρησαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η προσωπικότητα τους

Ενα άλλο ζητούμενο της εκ νέου συγκρότησης του «διευθυντηρίου» της επενεκελγείσας περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος ήταν η γεωγραφική της διάσταση. Η συμμετοχή, δηλαδή, σε αυτή συμβούλων εκλεγμένων από Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία κι ενώ, νωρίτερα, το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου συνέθεσαν δύο Αιτωλοακαρνάνες και ένας Ηλείος, αν και βάσει νόμου μόνο ο ναυπάκτιος πρόεδρος Χρήστος Παΐσιος από την παράταξή του.

-Σας βασάνισε… ο νομός από τον οποίο θα προέρχεται ο κάθε θεματικός αντιπεριφερειάρχης, πλην των τριών Χωρικών;
Δεν το κοίταξα ιδιαίτερα αυτό. Δεν μπορεί να είναι το πρώτο κριτήριο αυτό. Πρώτο κριτήριο επιλογής ήταν το εάν τα πρόσωπα έχουν αποδείξει ή θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Μέτρησαν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και η προσωπικότητά τους.

πηγή:pelop.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds