Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ο Διονύσης Καλαματιανός στο Ευρωκοινοβούλιο με τους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών

kalamatianoseu

Στην τοποθέτησή του, ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από το έγκλημα των Τεμπών και παραμένουμε συγκλονισμένοι. Οι συγγενείς των θυμάτων δίνουν μαθήματα δύναμης, αξιοπρέπειας και πίστης στο δίκιο του αγώνα τους.

Με ξεκάθαρο τρόπο θέλουμε να φωτιστεί κάθε πλευρά αυτού του εγκλήματος. Θέλουμε να υπάρξει δικαιοσύνη, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται με πράξεις ή παραλείψεις, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Δίχως καμία αμφιβολία, είναι προκλητικός ο ισχυρισμός ότι για το κακό ευθύνεται μόνο το ανθρώπινο λάθος. Είναι σαφές πως η Πολιτεία όφειλε να έχει κάνει όσα χρειάζονταν για να υπάρχει ασφάλεια στον σιδηρόδρομο. Όφειλε να έχει κάνει όσα χρειάζονταν για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες δυστυχήματος. Όμως, από τα υπάρχοντα στοιχεία, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν τα έκανε, αλλά, επιπλέον, ο αρμόδιος Υπουργός αγνοούσε τα έγγραφα και τις καταγγελίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, του τεχνικού ασφαλείας και της Ανεξάρτητης Αρχής. Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πολλοί είχαν επισημάνει την έλλειψη ασφάλειας στο δίκτυο και τον άμεσο κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος, ακόμα και ύπαρξης θυμάτων. Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου δεν τους άκουσε. Όπως βεβαιώνουν  εμπειρογνώμονες, αν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας, τότε θα μπορούσε να αποφευχθεί το τραγικό δυστύχημα.

Εμείς από την πλευρά μας δεν επιτρέπουμε να υπάρξει συγκάλυψη και σκοτάδι σε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπουμε να κυριαρχήσει η έπαρση και η αλαζονεία των κυβερνώντων. Κάνουμε τα πάντα για να δικαιωθούν τα θύματα και οι συγγενείς.  Δεν αφήνουμε να ξεχαστούν οι νεκροί.

Όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, κάθε ευρωπαίος πολίτης, ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας και βρισκόμαστε με αποφασιστικότητα και δυναμισμό στο πλάι των συγγενών των θυμάτων για να δικαιωθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη.»

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds