Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

soly antono rqd
topintzis plaiso 1
mouries mish

Ο μαθητής του ΓΕΛ Γαστούνης, Διονύσης Μαρκέτος, εκπροσώπησε επάξια το σχολείο στη Βουλή των Εφήβων- Ιδιαίτερη διάκριση η επιλογή του ως ομιλητή στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων

μαθητής του ΓΕΛ Γαστούνης, Διονύσης Μαρκέτος

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια το Γενικό Λύκειο Γαστούνης ανακοινώνει τη συμμετοχή του μαθητή του Διονύση Μαρκέτου στη Λ΄ Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου 2026, με κεντρικό θέμα «Η γενιά A.I. συζητά για την Τεχνητή Νοημοσύνη».


Ο μαθητής εκπροσώπησε επάξια το ΓΕΛ Γαστούνης σε έναν κορυφαίο θεσμό δημοκρατικής παιδείας και ενεργού πολιτειότητας, ο οποίος δίνει στους νέους τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, να καταθέσουν προτάσεις και να βιώσουν στην πράξη τις αρχές του κοινοβουλευτικού διαλόγου.


Ο Διονύσης Μαρκέτος συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της Ομάδας Δ΄, με θεματικό άξονα τον Πολιτισμό. Οι έφηβοι βουλευτές διερεύνησαν τις πολυδιάστατες επιδράσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στον σύγχρονο πολιτισμό, καθώς και τις δυνατότητες υπεύθυνης αξιοποίησής της για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Μέσα από ομαδικές εργασίες, βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις και δημιουργικές δράσεις, οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και προβληματίστηκαν γύρω από κρίσιμα ζητήματα της ψηφιακής εποχής. Παράλληλα, καλλιέργησαν τη δημοκρατική τους συνείδηση, ενίσχυσαν την κριτική τους σκέψη και ανέπτυξαν δεξιότητες επιχειρηματολογίας, επικοινωνίας και συλλογικής λήψης αποφάσεων.


Κορυφαία στιγμή και ιδιαίτερη διάκριση για τον ίδιο και το σχολείο μας αποτέλεσε η επιλογή του ως ομιλητή της Υποομάδας Δ΄ στο Βιωματικό Εργαστήριο. Από το βήμα παρουσίασε τις προτάσεις της ομάδας του για την αντιμετώπιση του φαινομένου των deepfakes, αναδεικνύοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η παραποίηση ψηφιακού περιεχομένου για την αξιόπιστη ενημέρωση, τον πολιτισμό και την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία.

iliaweb

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos