Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

«Οι Ηλίθιοι», η νέα θεατρική παράσταση σε ένα έργο του Νηλ Σάιμον από την Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου – ΓΕΛ Βουνάργου

bounvbv

Πύργος: «Οι Ηλίθιοι», η νέα θεατρική παράσταση σε ένα έργο του Νηλ Σάιμον από την Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου – ΓΕΛ Βουνάργου- Στο Θέατρο Απόλλων στις 17, 18 & 19 Μαίου

Η Θεατρική Ομάδα του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΓΕΛ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ παρουσιάζει  στο δημοτικό θέατρο Απόλλων Πύργου, το θεατρικό έργο «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” του Νηλ  Σάιμον σε σκηνοθεσία της Τζένης Μπίθα,  στις 17,18 & 19 Μαίου 2024 με ώρα έναρξης 21.00.

instagram

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέντσνικοφ. Η δασκάλα Σοφία Τολτσίνσκυ μένει άφωνη, όταν διορίζεται στο χωριό και καταφτάνοντας διαπιστώνει, μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με ντόπιους, ότι όλοι οι κάτοικοί του είναι ηλίθιοι.

Το χωριό βαραίνει επί διακόσια χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας, και καθήκον της νεαρής δασκάλας είναι να σπάσει την κατάρα αυτή. Εάν μέσα σε 24 ώρες δεν καταφέρει να εκπαιδεύσει το Λέων ή να παντρευτεί έναν απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα, θα γίνει κι αυτή ηλίθια. Θα τα καταφέρει άραγε ο πρωταγωνίστρια να σπάσει την κατάρα ώστε οι κάτοικοι του Κουλιέντσικοφ να αρχίσουν να σκέφτονται και να μπορέσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους;

Το Κουλιέτσνικοφ είναι ένα χωριό του οποίου οι κάτοικοι χειραγωγούνται εξαιτίας της άγνοιας και του φόβου τους. Η ηλιθιότητα των κατοίκων οφείλεται στην ενοχή, τον φόβο και την υποταγή σε κάποιο τύραννο. Το χωριό αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σύμβολο της εποχής μας, μιας εποχής προκαταλήψεων, δεισιδαιμονιών που πηγάζουν από την απαιδευσιά και τη μεροληψία. Για να σπάσει η κατάρα χρειάζεται μια χαρισματική δασκάλα που με αγάπη και υπομονή θα διαλύσει αυτό το νεφέλωμα, ούτως ώστε το φως της γνώσεως να λάμψει στα μάτια των ανθρώπων.

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6941540197

bounvbv

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds