Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ιερά Μητρόπολη Ηλείας: Το ενδιαφέρον των κατοίκων του Νομού προσέλκυσαν οι εκδηλώσεις  με τίτλο “Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι” σε Πύργο και Αμαλιάδα

jbvuyuy

      ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣΈΛΚΥΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑ    

                       Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι

Το πνεύμα των Χριστουγέννων κυριάρχησε στην εκδήλωση της Ιεράς μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης που πραγματοποιήθηκε σε Πύργο και Αμαλιάδα. Την Τρίτη (19/12/23) το απόγευμα στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων, στην πρωτεύουσα του Νομού, οι ψαλμωδίες, τα κάλαντα, τα ποιήματα, οι ομιλίες για τον Χριστό της Αγάπης, μας οδήγησαν σ’  ένα μαγικό ταξίδι με προορισμό τον άνθρωπο και το Θείο.

Ο πανοσιολογιώτατος πατέρας Ρωμανός που είχε το ρόλο του ξεναγού σε αυτή την εξαίρετη εκδήλωση που καθήλωσε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, έκανε την έναρξη με τις καθιερωμένες προσφωνήσεις των προσκεκλημένων. 

Η βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του κυρίου Γεωργίου Παπαγεωργίου άνοιξε την εκδήλωση και  κράτησε συντροφιά στους θεατές  ψάλλοντας χριστουγεννιάτικους ύμνους μέσα από την ακολουθία της εορτής των Χριστουγέννων. Η παρουσίαση των ύμνων έγινε από τον κύριο Ιωάννη Γρηγορόπουλο, διδάκτωρ Θεολογίας.            

             

cghctg

Επόμενος σταθμός υπήρξε η ομιλία του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτου Ιακώβου Κανάκη πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, ο οποίος ανέλυσε τι είναι η αγάπη και μέχρι ποιόν βαθμό εκτείνεται.                                                         

  Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα « ερασιΤΕΧΝΕΣ», όπου με την συνδρομή του γνωστού ηθοποιού Παναγιώτη Σταθακόπουλου μας ταξίδεψε σε μία άλλη εποχή, διαβάζοντας με ζωντανό ύφος ένα απόσπασμα από χριστουγεννιάτικο διήγημα  του Παπαδιαμάντη.                                                                           

  Από την εορτή δεν έλλειψαν και οι παιδικές φωνές, η παιδική χορωδία «Τριανταφυλλάκι» με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων της μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης μας τραγούδησε κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας μας. Παιδιά από τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών μας, εμπλούτισαν αυτή την συνάντηση με την απαγγελία χριστουγεννιάτικων ποιημάτων από ποιητές όπως ο Τέλος Άγρας και άλλοι.                               

  Μία σημαντική παρουσία ήταν αυτή του μουσικού σχολείου Βαρθολομιού, όπου παιδικές φωνές με την συνοδεία οργάνων και υπό την διεύθυνση του πατρός Γεωργίου Αναγνωστόπουλου τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ξεχωριστή στιγμή για την εκδήλωση υπήρξε η παρουσίαση από τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο, του πρώτου, από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, πονήματος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κκ. Αθανασίου με τον τίτλο «Στήλη Άλατος».              

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης  ο ποιμενάρχης μας έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κανάκη καθώς και στον ηθοποιό Παναγιώτης Σταθακόπουλο εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες  της Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης για την συμβολή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής.        

Στην συνέχεια ο μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος απηύθυνε  ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και το μαγικό αυτό ταξίδι ολοκληρώθηκε με τη φήμη του μητροπολίτη που έψαλλε η βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης.                                                       

Η άριστη διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας είχε ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ηλείας π. Φιλάρετος Σπανόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του, γέννησε την δίψα στους πιστούς και σε όσους παρακολούθησαν το διήμερο αυτό των εκδηλώσεων σε Πύργο και Αμαλιάδα για την συνέχιση τέτοιων πρωτοβουλιών με τόσο υψηλού επιπέδου   ποιοτικό περιεχόμενο, οι οποίες  έλειπαν από την καθημερινότητά μας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds