Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Οι πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics στις 24 -29 Μαΐου στο Λουτράκι

Special Olympics e1715879563600

Το Λουτράκι θα φιλοξενήσει τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics στις 24 -29 Μαΐου

Το Λουτράκι της Κορινθίας θα φιλοξενήσει φέτος τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν το διάστημα 24 με 29 Μαΐου 2024.

Διοργανωτής είναι τα Special Olympics Hellas. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και στηρίζονται από τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν 4 αθλήματα και θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Sport Camp Λουτρακίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 αθλητών με νοητική αναπηρία, των συνοδών, των προπονητών, των εθελοντών και των συνεργατών τους.

Την τελετή έναρξης κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος των Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας, πρέσβης επί τιμή, το Σάββατο, 25 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στη Λίμνη Ηραίου, στο Λουτράκι.

Η τελετή λήξης θα γίνει την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στις 9 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο του Sport Camp Λουτρακίου.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 26 με 28 Μαΐου στο Sport Camp και στο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου (ο στίβος). Θα είναι ανοιχτοί για το κοινό, όπως και οι παράλληλες δράσεις που θα γίνουν.

  • Εορτασμός Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2024: Την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 10:00 – 12:30 και 17:00 – 19:00 θα πραγματοποιηθούν μεικτές δράσεις, αθλητών με και χωρίς αναπηρία, στο άθλημα του Ποδοσφαίρου με την μορφή εκμάθησης, επίδειξης αλλά και φιλικού αγώνα. Στις δράσεις θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και αθλητικών συλλόγων της περιοχής.
  • Σεμινάριο προπονητών Αντισφαίρισης και προπονητικό Camp Αντισφαίρισης: Την Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαΐουκαι ώρες 9:30 – 14:00, αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα Αντισφαίρισης των Special Olympics, αλλά και από Σχολεία Ειδικής Αγωγής της χώρας θα συμμετάσχουν σε τριήμερο αθλητικό Camp με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος και την προώθησή του. Την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρες 10:00 – 12:00 θα διεξαχθεί Σεμινάριο Προπονητών Αντισφαίρισης  από ομάδα εξειδικευμένων και διαπιστευμένων προπονητών.

Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων – Motor Activity Training Program (M.A.T.P.):  Την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 – 12:00, μαθητές σχολείων ειδικής αγωγής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες του προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (M.A.T.P.). Το Μ.Α.Τ.Ρ. είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που συνδυάζουν νοητική αναπηρία με κινητική και αδυνατούν, λόγω του επιπέδου των δεξιοτήτων τους και / ή της λειτουργικότητάς τους, να συμμετέχουν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics.

  • Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» (Healthy Athletes Program): Από την Κυριακή 26 έως και την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 09:30 – 13:00 και 16:00 – 20:00, πέντε ειδικότητες Ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας (Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Ορθοπεδικοί, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι), θα δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές να επωφεληθούν εντελώς δωρεάν από µία σειρά ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών, καθώς και συμβουλευτικής.
  • 8ο Family Health Forum από το Πρόγραμμα Οικογενειών: Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρες 17:30- 20:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών με νοητική αναπηρία, με εισηγήσεις από επιστήμονες και ειδικούς του χώρου της υγείας και της αναπηρίας.
  • Special Festival: Κινηματογράφος, αναρρίχηση, κατασκευές, χορός Zumba και κατασκευές είναι οι δραστηριότητες με τις οποίες οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Sportcamp την Παρασκευή 24, Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινώντας από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ!

Ο πρόεδρος των Special Olympics Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε τα εξής:

Με χαρά, ενθουσιασμό, και ανυπομονησία αναμένουμε την ανά διετία σταθερή μας συνάντηση, στο αγαπημένο μας Λουτράκι. Ας κάνουμε και αυτούς τους Αγώνες μία ακόμη πολύτιμη διαδρομή προς την ένταξη και την αποδοχή με επίκεντρο τους αθλητές και τις αθλήτριες μας που με σταθερά βήματα διεκδικούν το αυτονόητο: να ενταχθούν μέσω του αθλητισμού, ως ισότιμα μέλη στους κόλπους της κοινωνίας σε συνθήκες σεβασμού και αλληλεγγύης”.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds